Zelenski Rusya'nın Yeni Saldırı Dalgası Başlattığını Duyurdu

Zelenski Rusya'nın Yeni Saldırı Dalgası Başlattığını Duyurdu
Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski, Rus ordusunun Ukrayna'nın Harkiv bölgesine yeni bir saldırı dalgası başlattığını açıkladı.

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski, ülkesinin başkenti Kiev'de resmi temaslarda bulunan Slovakya Cumhurbaşkanı Zuzana Caputova ile ortak bir basın toplantısı düzenledi.

Rus ordusunun sabah saatlerinde Harkiv bölgesine yeni bir saldırı başlatması ile ilgili soruyu cevaplayan Zelenski, "Tüm açıklamaların kesinlikle doğru ve adil olduğunu düşünüyorum. Rusya bu yönde (Harkiv bölgesi) yeni bir karşı saldırı dalgası başlattı." ifadelerini kullandı.

Ukrayna ordusunun Rus birliklerine yoğun topçu atışlarıyla karşılık verdiğini belirten Zelenski, "Şu anda bu yönde yoğun çatışmalar sürüyor.’’ dedi.

Zelenski, Ukraynalı komutanların Harkiv bölgesinde olası bir saldırı durumunda hazırlıklı olduklarını söyledi.

Harkiv Bölgesine Ek Birlikler Gönderildi

Ukrayna Savunma Bakanlığı'nın sosyal medya hesabından Harkiv bölgesindeki son durum hakkında açıklama yaptı.

Açıklamada, Rus ordusunun Harkiv'e yönelik saldırılarının geri püskürtüldüğü ve bölgenin savunmasını güçlendirmek amacıyla yedek birliklerin bölgeye gönderildiği belirtildi.

Harkiv Bölgesi Askeri İdare Başkanı Sinegubov, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Harkiv bölgesi sınırlarında yoğun çatışmaların yaşandığını söyledi.

Rus kuvvetlerinin, bu sabah Harkiv bölgesinin kuzey kısmına doğru yeni bir saldırı başlattığını belirten Sinegubov, Ukrayna ordusunun saldırılara karşılık verdiğini açıkladı.

Sinegubov ayrıca bölgede sivillerin tahliyesinin devam ettiğini de belirtti.