Yusuf Tekin Öğretmen Atama Süreci İle İlgili Detayları Açıkladı

Yusuf Tekin Öğretmen Atama Süreci İle İlgili Detayları Açıkladı
Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin öğretmen atama sürecinde radikal değişiklikler geleceğini ve mülakat sisteminin baştan sona değişeceğini açıkladı. İşte detaylar...

Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'in 20 bin atama müjdesinin ardından, öğretmen adaylarını heyecanlandıran yeni mülakat sistemi taslağı sonunda gün yüzüne çıktı.

Tekin tarafından verilen detaylara göre adayların karşısına çıkacak olan yeni sistem, adil ve şeffaf bir değerlendirme süreci sunmayı hedefliyor.

Yeni sistemde, her öğretmen adayına isim yerine bir 'kod' verilecek. Bu sayede mülakatı gerçekleştirecek heyet, adayların kimliklerini bilmeyecek. Adaylar, kamera kaydı altında 45 dakikalık sözlü sınavda performans sergileyecekler.

Mülakat öncesinde, adaylara sistem üzerinden mesaj gönderilerek sorumlu oldukları ders ve konu hakkında bilgi verilecek. Böylece adaylara hazırlık yapma imkanı sunulacak. Mülakat, belirlenen 14 haftalık konuyla sınırlı olacak ve konu dışına çıkılmayacak. Genel kültür soruları da gündemde olmayacak.

Öğretmen adayları, kendilerine yöneltilen soruları ve verdikleri cevapları imzalayacaklar. Değerlendirme Komisyonu, adayları mülakat salonundan ayrılmadan puanlayacaklar ve adaylar da puanlarını içerideyken öğrenebilecekler. Puan sisteme girdikten sonra değişiklik yapılamayacak.