Açlık Sınırı Asgari Ücretin Üzerine Çıktı

Açlık Sınırı Asgari Ücretin Üzerine Çıktı
Türk-İş'in Nisan 2024 raporuna göre, 4 kişilik bir ailenin sağlıklı beslenme için yapması gereken gıda harcaması olan "açlık sınırı", 17.725 TL olarak belirlendi.

Türk-İş'in Nisan 2024 raporuna göre, açlık sınırı asgari ücretin üzerinde. Araştırmaya göre, 4 kişilik bir ailenin sağlıklı beslenebilmesi için yapması gereken aylık gıda harcaması tutarı 17,725 TL'ye yükseldi. Yoksulluk sınırı ise 57,736 TL olarak hesaplandı. Türk-İş'in her ay yayınladığı "Açlık ve Yoksulluk Sınırı Araştırması" sonuçlarına göre, bekar bir çalışanın yaşama maliyeti aylık 22,991 TL olarak belirlendi.

Araştırmada dikkat çeken noktalardan biri de gıda fiyatlarındaki değişimler oldu. Mart ayına göre dana eti fiyatları ortalama 52 TL artarak 523 TL'ye yükseldi. Kuzu eti ise ortalama 734 TL'den satıldı. Balık fiyatları artarken, yumurta fiyatlarında düşüş gözlendi. Tavuk etinin kilogram fiyatı ise ortalama 10 TL arttı.

Sebze ve meyve fiyatları da dikkat bir konumda. Nisanda, ortalama sebze kilogram fiyatı 28.81 TL, meyve kilogram fiyatı ise 46.50 TL olarak hesaplandı. Siyah zeytin fiyatlarında artış görülürken, yeşil zeytin fiyatlarında kısmi bir düşüş yaşandı. Diğer taraftan yağlı tohumlar arasında fiyat değişimleri dikkat çekti. Ceviz, fındık ve fıstık fiyatlarında değişiklik olmazken, ay çekirdeği fiyatları arttı. Şeker, bal ve pekmez fiyatlarında ise artışlar gözlendi.