BIST 100 Endeksi Tüm Zamanların En Yüksek Kapanışını Yaptı

BIST 100 Endeksi Tüm Zamanların En Yüksek Kapanışını Yaptı
Borsa İstanbul, BIST 100 endeksinde yaşanan yüzde 0,67'lik artışla birlikte günü 10.276,88 puandan tamamladı.

Borsa İstanbul, haftayı tarihi bir kapanışla tamamladı.

BIST 100 endeksi, günü yüzde 0,67'lik bir değer kazancıyla 10.276,88 puandan tamamladı. Bu değer, borsanın tüm zamanların en yüksek günlük kapanışını gerçekleştirirken, rekor seviyesini 10.286,57 puana taşıdı.

Endeks, önceki kapanışa göre 68,24 puan artış gösterirken, toplam işlem hacmi 118,3 milyar lira oldu.

Bankacılık endeksi yüzde 1,23 değer kazanırken, holding endeksi yüzde 0,18 değer kaybetti. Sektör endeksleri arasında en çok kazandıran yüzde 2,99 ile ticaret sektörü olurken, en çok kaybettiren yüzde 3,75 ile spor sektörü oldu.

ABD İstihdam Verileri Beklentilerin Altında

ABD'de açıklanan tarım dışı istihdam verileri, nisanda 175 bin kişi artış göstererek beklentilerin altında kaldı.

İşsizlik oranı yüzde 3,8'den yüzde 3,9'a çıkarken, Fed'in dikkatle izlediği ortalama saatlik kazanç da beklentilerin altında artış gösterdi. İstihdam raporu, sıkı iş gücü piyasasında bir miktar soğuma yaşandığını gösterdi.

Analistler, zayıf gelen istihdam verilerinin Fed'in faiz indirimlerine yakın zamanda başlayabileceğine dair beklentileri güçlendirdiğini belirtti.

Haftaya yurt içinde sanayi üretimi, iş gücü istatistikleri ve hazine nakit dengesi gibi önemli verilerin yanı sıra yurt dışında İngiltere Merkez Bankası'nın faiz kararı, Avro Bölgesi'nde Üretici Fiyat Endeksi (ÜFE), perakende satışlar ve hizmet sektörü Satınalma Yöneticileri Endeksi (PMI) gibi veriler öne çıkacak.