Doğal Gaz Tarifelerinde Değişiklik Yok

Doğal Gaz Tarifelerinde Değişiklik Yok
Boru Hatları ile Petrol Taşıma AŞ (BOTAŞ), mayıs ayına ilişkin doğal gaz tarifelerinde değişiklik yapılmadığını duyurdu.

Boru Hatları ile Petrol Taşıma AŞ (BOTAŞ), doğal gaz tarifelerinde mayıs ayında herhangi bir değişikliğe gitmeyeceğini duyurdu. Hem mesken hem de sanayi aboneleri, kullandıkları doğal gazın satış tarifelerinde bir sabitlik görecekler.

BOTAŞ'ın internet sitesinde yayımlanan tarife tablosuna göre mesken aboneleri için uygulanacak satış fiyatı 1000 metreküp doğal gaz için 4 bin 80 lira olarak belirlendi. Sanayi aboneleri için ise kademe 1'de 8 bin 549 lira, kademe 2'de ise 11 bin 374 lira olarak sabit fiyatlar geçerli olacak.

Elektrik üretim amaçlı gaz kullanımı için belirlenen tarife de değişmeyecek. 1000 metreküp doğal gaz için uygulanacak fiyat 12 bin lira olarak açıklandı.

BOTAŞ yetkilileri, doğal gaz fiyatlarının aylık olarak hesaplandığını belirtirken, "Household Energy Price Index (HEPI) fiyatları esas alındığında konutlarda, Avrupa ülkeleri arasında en düşük doğal gaz fiyatı ülkemizde uygulanmaktadır." açıklamasında bulundu.