İslam Kalkınma Bankası'ndan Türkiye'ye 120 Milyon Euro'luk Finansman

İslam Kalkınma Bankası'ndan Türkiye'ye 120 Milyon Euro'luk Finansman
Suudi Arabistan merkezli İslam Kalkınma Bankası (İKB), Nakkaş-Başakşehir Otoyolu Projesi için Türkiye'ye 120 milyon Euro finansman sağlama kararı aldı.

Suudi Arabistan merkezli İslam Kalkınma Bankası (İKB), Türkiye'nin altyapı projelerine destek olacak. İKB, Nakkaş-Başakşehir Otoyolu Projesi için Türkiye'ye 120 milyon Euro'luk finansman sağlama kararı aldı.

İKB, sadece Türkiye'ye değil, Tacikistan, Fildişi Sahili ve Benin gibi çeşitli ülkelerdeki projelere de destek veriyor.

Toplantıda, Tacikistan Rogun Hidroelektrik Santrali için 150 milyon dolarlık, Benin'deki manyok projesi için 60,57 milyon Euro'luk, Fildişi Sahili'ndeki manyok projesi için 70,46 milyon Euro'luk finansman onaylandı.

İKB'nin açıklamasına göre banka üye ülkelerin refahını artırmak ve sürdürülebilir kalkınma hedeflerine ulaşmalarına yardımcı olmayı amaçlıyor. Aynı zamanda, gelecekteki kalkınma zorluklarına karşı da dirençlerini güçlendirmeyi hedefliyor.

İslam Kalkınma Bankası, 7 Aralık 1973'te kuruldu ve Türkiye gibi İslam Konferansı Örgütü üyesi ülkeler tarafından destekleniyor.

Banka, ekonomik kalkınma ve sosyal gelişim alanlarında faaliyet göstererek üye ülkelerin ve Müslüman toplumların refahını artırmayı hedefliyor. Resmi olarak faaliyetlerine 20 Ekim 1975'te başlamıştır.