KOSGEB, Girişimcilik Destek Programı'nda Yenilikçi Adımlar Atıyor

KOSGEB, Girişimcilik Destek Programı'nda Yenilikçi Adımlar Atıyor
Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, KOBİ Ödülleri Töreni'nde konuşarak, Türkiye'nin stratejik hedefleriyle uyumlu sektörlerde katma değer ve nitelikli istihdam oluşturma potansiyeline sahip girişimlere destek vereceklerini açıkladı.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Türkiye'nin kalkınma yolculuğunda önemli bir adım olarak Girişimcilik Destek Programı'nı yeniden kurguladıklarını duyurdu. Yapılan açıklamada, programın Türkiye'nin stratejik hedefleriyle uyumlu sektörlerde katma değer ve nitelikli istihdam oluşturma potansiyeline sahip girişimlere 2 milyon liraya kadar finansman imkanı sunacağı belirtildi.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Kacır, KOBİ Ödülleri Töreni'nde yaptığı konuşmada, ülkenin yatırım, istihdam, üretim ve ihracat rotasında kalkınma yolculuğuna devam ettiğini vurguladı. Kacır, KOBİ'lerin ülke ekonomisindeki önemine de değinerek, KOSGEB'in KOBİ'lerin rekabetçiliğini ve inovasyon yetkinliğini geliştirmeyi amaçladığını belirtti.

Kacır, KOSGEB'in KOBİ'lerin yeşil dönüşümüne yönelik çalışmalarına da değinerek, "Türkiye Yeşil Sanayi Projesi" kapsamında KOBİ'lere karbon ayak izlerini azaltmaları için kaynak sağladıklarını söyledi. Ayrıca, KOBİ'lerin enerji alanında da desteklendiğini ve yeşil dönüşüm projelerine katkı verildiğini belirtti.

kosgebden-yenilikci-adimlar2.jpg

Girişimcilik Destek Programı'nın yeniden kurgulanmasıyla ilgili olarak Kacır, program kapsamında girişimcilerin genç, kadın, engelli, gazi veya birinci derecede şehit yakını olması durumunda destek üst limitinin artırılacağını ve başvuruların bugünden itibaren alınmaya başlandığını açıkladı.

KOSGEB Başkanı Ahmet Serdar İbrahimcioğlu ise göreve gelmesinden bu yana 70 bin KOBİ'ye yaklaşık 19,5 milyar liralık destek sağladıklarını ifade etti. İbrahimcioğlu, KOSGEB'in sahada da aktif olarak çalıştığını ve KOBİ'leri desteklemeye devam edeceklerini belirtti.

Bakan Kacır'ın konuşmasının ardından 4 kategoride 39 KOBİ temsilcisine ödülleri takdim edildi.