Sinan Ateş Cinayeti İddianamesi Kabul Edildi: 22 Sanık Yargılanacak

Sinan Ateş Cinayeti İddianamesi Kabul Edildi: 22 Sanık Yargılanacak
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın hazırladığı iddianameye göre eski Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Başkanı ve Hacettepe Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Sinan Ateş'in öldürülmesiyle ilgili olarak 22 şüpheli hakkında dava açılacak.

Ankara'da, eski Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Başkanı ve Hacettepe Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Sinan Ateş'in öldürülmesine ilişkin hazırlanan iddianame, 22 şüpheli hakkında Ankara 32. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edildi.

Olay, Çukurambar semtinde meydana gelmiş, Ateş'in silahla öldürülmesi ve yanındaki Selman Bozkurt'un yaralanmasıyla sonuçlanmıştı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianameye göre 22 sanık Ankara 32. Ağır Ceza Mahkemesinde yargılanacak.

Soruşturma Tamamlandı

Başsavcılık, 30 Aralık 2022'de gerçekleşen olayın ardından soruşturmayı tamamlamış ve 22 şüpheli hakkındaki iddianameyi Ankara 32. Ağır Ceza Mahkemesine sunmuştu. Bu gelişme, cinayetin aydınlatılması için atılan önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.

Toplam 39 kişiden oluşan şüpheliler arasında, yurt dışına çıkış yasağı getirilen 17 kişi hakkındaki soruşturma ise ayrı bir dosya üzerinden sürdürülecek.