TBMM'de "1400 Sene" Tartışması Tansiyonu Yükseltti

TBMM'de "1400 Sene" Tartışması Tansiyonu Yükseltti
Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) CHP'li Umut Akdoğan'ın Deniz Gezmiş'in idamının yıl dönümü dolayısıyla yaptığı konuşma, AK Partili milletvekilleriyle arasında tansiyon yükseltti.

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM), CHP'li Umut Akdoğan'ın Deniz Gezmiş'in idamının yıl dönümü dolayısıyla yaptığı konuşma AK Parti'li Leyla Şahin Usta'nın tepkisiyle tartışmalara neden oldu.

Akdoğan, konuşmasında "Ey zalimler, ister kaymakam olun ister vali, ister hakim olun ister savcı, ister vekil olun ister bakan, boşa çiğniyorsunuz yalan dünyayı. 1400 senedir yapıyorsunuz bunu." ifadelerini kullandı. Bu sözler AK Parti milletvekillerinin tepkisine yol açtı.

AK Parti Grup Başkanvekili Leyla Şahin Usta, "1400 senedir demek bu ülkenin Müslümanlarına çok ciddi iftira ve hakaret etmek demektir." diyerek Akdoğan'ın özür dilemesini istedi. Usta, Deniz Gezmiş ve arkadaşlarının idamı için o dönem Meclis'e bir kanun teklifi geldiğini hatırlatarak CHP'den 28 milletvekilinin bu teklife kabul oyu verdiğini belirtti.

CHP Grup Başkanvekili Gökhan Günaydın ise Deniz Gezmiş ve arkadaşlarının idamına toplam 48 ret oyu verildiğini, bunlardan 47'sinin CHP oyu olduğunu söyledi. Günaydın, "Bu 28 oyun dışında 'evet' diyen 273 oy kalkmış, kimin müktesebatından kimin geçmişini takip ediyor bunlar?" şeklinde konuştu.

Tartışmanın devam etmesi üzerine TBMM Başkanvekili Gülizar Biçer Karaca, birleşime ara verdi. Ardından milletvekillerine yerlerinden söz verildi ancak tartışma arada da devam etti.