BAHAR EKİNOKSU

 20 MART Güneş’in Koç burcuna geçmesi ile birlikte bizlere baharın başlangıcını müjdeliyor .Aslında, yeni her türlü başlangıçları yapabilecek gücü kendimizde bulacağız, hayatımızda toprağa tohum ekme zamanı! 4 haftalık muhteşem enerjisini başlatıyor. Plan yapın, hedef belirleyin! Bir durun düşünün, şu dönem hayatınızda ne olmasını istiyorsunuz, neyi arzu ediyorsunuz?

    Koç burcu, ateş enerjisini yansıtan öncü nitelikte bir burç olduğu için enerjik,  dayanıklı ve daha mücadeleci olursunuz.  Hızlı düşünmek ve harekete geçmek, risk alabilmek, dürüstçe düşündüklerinizi söylemek, yaratıcı fikirleri hayata geçirmek için hevesli olursunuz, sakin olmalı ve işbirliği yapmayı denemeli,  sivri veya patavatsız laflardan uzak durmalı. Saman alevi gibi parlayıp ardından durgun sularda durulacağımız dönemler…

Aslında bu ilkbaharın ilk adımları bizi yenilenmeye, kendimize dönmeye, kendimize inanmaya çağırıyor. Hani ölümden sonra tekrar doğum gibi; doğa öldü, şimdi yapraklarla, çiçeklerle yeniden doğacak. Aslında görünmeyen bir döngüdeyiz ve bir sarmal yapıda hep beraber dönüyoruz, hiçbir şeyin eskisi gibi olmadığı bu zaman diliminde yeni başlangıçlar yapmaya hazırlanabilirsiniz.

  Tüm dünya karışıklık ve sancılı günlerden geçerken her birimiz kendi hayatlarımızda yeni sayfalar açmak için yeni adımlar atabiliriz. Hepimizin aslında zaman zaman bu bahar temizliği gibi temizlenmeğe ihtiyacı bulunmaktadır. Bu adımları atmamız için gökyüzünde bulunan koç enerjisi de bunu destekleyici nitelikte olduğundan istersek bu enerjiyi kullanarak sıkışmışlığımızı biraz olsun daha aza indirebiliriz.

     Öncelikle iç dünyamızdan başlayabiliriz, önce kendimizi affederek başlayalım. Sonra ise affetmemiz gerekenler varsa onları affedin.Söylemek istediğiniz ancak  söyleyemediklerinizi  dürüstçe söyleyin..tabi ki bunu sakince yapmanızı tavsiye ederim koç enerjisi bizlere en son söylenmesi gerekeni ilk önce söyletebilir,yani birbirimizi kırmayalım. Pozitif olaylara şu anda her zamankinden daha fazla ihtiyacımız olduğundan, davranış ve konuşmalarımızda daha fazla özenli olabilirsek keşkelerimizi daha aza indirebiliriz.

   Güneş Koç burcuna geçiyor (20 Martta) ve astrolojik olarak yeni biryıl başlıyor ve ilkbahar ekinoksu gerçekleşiyor.

  KOÇ BURÇLARI, doğum gününüz kutlu olsun! 

  Koç burcu ilk burçtur, başlangıçlarla, hareketle bağlantılıdır aynen yeni doğmuş bir çocuğun ilk adımlarını atması ve her yeni şeyi sabırsız bir şekilde öğrenmesi ile alakalıdır.

Kafayla  ilgili en çok sıkıntıyı da bu burçta olanlar çekmektedir.

Vücutta özellikle baş bölgelerinize dikkat etmelisiniz!

   

Önceki ve Sonraki Yazılar
Evrim SEDA Arşivi