İranlı Yönetmen Mohammad Rasoulof Cannes Öncesi Hapis ve Kırbaç Cezasına Çarptırıldı

İranlı Yönetmen Mohammad Rasoulof Cannes Öncesi Hapis ve Kırbaç Cezasına Çarptırıldı
İranlı ünlü yönetmen Mohammad Rasoulof, Cannes Film Festivali'nden önce ülkesinde ani bir kararla sekiz yıl hapis ve kırbaç cezasına çarptırıldı.

İranlı yönetmen Mohammad Rasoulof, ulusal güvenlik suçu işlemekle suçlanarak sekiz yıl hapis ve kırbaç cezasına çarptırıldı. EuroNews'e göre para cezasıyla birlikte mal varlığına da el konulacak.

Rasoulof'un Cannes Film Festivali'nde yarışacak olan yeni filmi "Kutsal İncir Tohumu", festival öncesinde tartışmalara neden oldu.

Yönetmenin avukatı, mahkemenin Rasoulof'un eserlerini "ülkenin güvenliğine karşı suç işlemek amacıyla gizli anlaşma örnekleri" olarak nitelendirdiğini belirtti.

Festival öncesi yapımcı ekibi, İran hükümetinin baskısı altında kaldı. Bazı oyuncuların da Rasoulof'a filmi festivalden çekmesi için baskı yaptığı iddia edildi. İran Bağımsız Sinemacılar Birliği, yönetmene verilen cezayı eleştirdi.

Filmin Konusu

"Kutsal İncir Tohumu", Tahran'daki Devrim Mahkemesi'nde görevli bir yargıcın, ülkeyi saran protestoların etkisiyle yaşadığı paranoyayı konu alıyor.

77. Cannes Film Festivali, 14 Mayıs'ta başlayacak ve 25 Mayıs'a kadar sürecek. Rasoulof'un filmi, festivalde dikkat çekecek yapımlardan biri olarak gösteriliyor.