Hastane Randevuları İçin Yeni Dönem

Hastane Randevuları İçin Yeni Dönem
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, hastane randevularındaki sorunları çözmek için yeni tedbirlerin hayata geçirileceğini duyurdu.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, devlet hastanelerinde yaşanan randevu sorunlarına çözüm için yeni düzenlemelerin kademeli olarak hayata geçirileceğini duyurdu.

Bakan Koca, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Merkezi Hekim Randevu Sistemi'ndeki sorunları ele aldıklarını ve önümüzdeki günlerde tedbirleri uygulamaya başlayacaklarını belirtti.

Buna göre randevu iptal süresi en geç bir önceki gün saat 23.59'da sınırlandırılacak. Randevusu iptal edilmeyen vatandaşlar, ilkinde aynı branşa 15 gün içinde randevu alamayacak. Ayrıca randevuya iki kez gelmeyenler ise 15 gün boyunca tüm branşlardan randevu alamayacak. Son dakika iptalleri nedeniyle atıl kapasite oluşmaması için ise iptal edilen randevuların yerine, muayene saatinden 1 saat öncesine kadar yeni randevu verilebilecek.

Bu düzenlemelerle, kullanılamayan kapasitenin diğer vatandaşların kullanımına açılması ve randevu sisteminin daha verimli çalışması hedefleniyor.