Türkiye Basketbol Süper Ligi'nde Yabancı Kuralı Değişti: En Az Bir Türk Zorunlu!

Türkiye Basketbol Süper Ligi'nde Yabancı Kuralı Değişti: En Az Bir Türk Zorunlu!
Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Hidayet Türkoğlu liderliğinde, 16 kulübün temsilcilerinin katılımıyla gerçekleşen 'Lig Kurulu' toplantısında alınan kararlarla, Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi yeni sezonda farklı bir formatla devam edecek.

2024-2025 sezonu itibariyle Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi müsabakalarında, en az bir Türk oyuncunun sahada bulunması zorunlu hale getirildi.

Bu kural değişikliğiyle birlikte takımlar, maç kadrolarında 7 yabancı oyuncuya yer verebilecekler ancak aynı anda sahada en fazla 4 yabancı bulunabilecek. Sahada en az bir Türk oyuncunun bulunması şartıyla, saha kenarında en fazla 3 yabancı oyuncu bekleyebilecek.

Yeni sezonda uygulanacak bir diğer önemli değişiklik ise "Play-In Formatı" olarak adlandırıldı.

Normal sezonun ardından ligi 7., 8., 9. ve 10. sırada tamamlayan takımlar, 7-8 ve 9-10 eşleşmelerinde karşı karşıya gelecekler. Bu eşleşmeler tek maç üzerinden oynanacak ve ligi üst sırada bitiren takımın sahasında gerçekleşecek. 7-8 eşleşmesini kazanan takım, direkt olarak ligde 7. sırayı alarak Play-Off'a katılacakken, kaybeden takım 9-10 eşleşmesinin galibi ile 8. sıradan Play-Off şansı için mücadele edecek.