Gölcük Tabiat Parkı İşletmesi Belediyeden Alındı

Gölcük Tabiat Parkı İşletmesi Belediyeden Alındı
Bolu'da yılın her mevsimi binlerce tatilciyi ağırlayan Gölcük Tabiat Parkı'nın işletmesi Bolu Belediyesi'nden alındı.

Bolu'nun doğal güzellikleriyle ünlü Gölcük Tabiat Parkı'nın işletme hakkı, Bolu Belediyesi'ne 2040 yılına kadar tahsis edilmişti. Ancak Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü tarafından yapılan bir fesih işlemiyle sözleşme sonlandırıldı. Bu karara Belediye Başkanı Tanju Özcan tepki göstererek, "Boluspor buradan ciddi gelir elde ediyordu. Yapılan fesih işlemi Bolu'ya yapılan en büyük ihanettir." dedi.

Bolu'nun doğal güzellikleri arasında öne çıkan Gölcük Tabiat Parkı, her yıl binlerce yerli ve yabancı tatilciyi ağırlıyor. Eşsiz doğası ve manzarasıyla büyüleyen parkı her yıl yaklaşık 500 bin kişi ziyaret ediyor. Özellikle hafta sonları binlerce tatilcinin geldiği Gölcük Tabiat Parkı'nın işletim hakkı, 2012 yılında eski Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz döneminde Bolu Belediyesi'ne tahsis edilmişti.

Sonrasında Gölcük Tabiat Parkı'nın işletmesi, alt kiracı olarak TFF 1. Lig'de mücadele eden Boluspor'a verilmişti. Parkın giriş ücretleri ve işletmelerin kiralarından Boluspor yılda 4 milyon TL'ye yakın gelir elde ediyordu. Ancak 2040 yılına kadar Bolu Belediyesi'ne tahsisli olan Gölcük Tabiat Parkı'nın sözleşmesi, Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü tarafından feshedildi ve işletim hakkı tekrar Genel Müdürlük'e geçti.

Belediye Başkanı Tanju Özcan, Gölcük'ün tahsisinin iptal edilmesine tepki göstererek, "Yapılan fesih işlemi Bolu'ya yapılan en büyük ihanettir." dedi. Özcan, Bolu milletvekillerine de çağrı yaparak, "Bu karar geri alınmalıdır." ifadelerini kullandı.