15. Koordinatör Öğretmenler Semineri Antalya’da Başlıyor

15. Koordinatör Öğretmenler Semineri Antalya’da Başlıyor

Türkiye Çevre Eğitim Vakfı (TÜRÇEV) tarafından yürütülen uluslararası özelliğe sahip, 15. Koordinatör Öğretmenler Semineri’ne 39 ilden 336 öğretmen katılacak.
Türkiye Çevre Eğitim Vakfı (TÜRÇEV) tarafından yürütülen ve bu yıl 15’inci kez düzenlenen seminer, Antalya’da Club Hotel Sera’da 27 -28 Aralık tarihleri arasında yapılacak. Dünyanın 59 ülkesinde ve toplam 45 bin okulda uygulanmakta olan Eko-Okullar Programı’nın Türkiye’de 1995 yılından bu yana, Türkiye Çevre Eğitim Vakfı koordinasyonunda anaokulu, ilkokul ve ortaokullarda uygulandığı ve çocuklarda çevre bilincinin gelişmesini öngören programda toplam 595 okulun faaliyet gösterdiği bildirildi. Eko-Okullar Semineri’nde programda yer alan koordinatör öğretmenlerin, program konusunda yurt dışındaki uygulamalar ve gelişmelerle güncel çevre konuları hakkında bilgilendirilmelerinin amaçlandığı ifade edildi.
TÜRÇEV Başkanı Rıza Epikmen, sürdürülebilir çevre kapsamında çocuklarda çevre bilinci oluşturulmasını hedefleyen Eko-Okullar Programı’nda, birlikteliği sağlamak ve koordinatör öğretmenlerin deneyimlerini paylaşmanın seminere ayrı bir anlam katarken, aynı zamanda çevrenin korunmasına da önemli bir katkı sağladığını söyledi.