15. Uluslararası Malzeme Sempozyumu Başladı
Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Mühendislik Fakültesi ve PAÜ Malzeme Araştırma ve Uygulama Merkezi (MALUYAM) tarafından düzenlenen "15. Uluslararası Malzeme Sempozyumu (IMSP’2014)", 17 ülkeden 430 mühendis, uzman, araştırmacı ve kuruluşu bir araya getirdi.
Pamukkale Richmond Termal Otel’de yapılan sempozyum açılışına Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağcı, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Gökoğlan, Sempozyum Yürütme Kurulu Başkanı Prof. Dr. Cemal Meran, yurt dışı ve yurt içinden bilim insanları ve davetliler katıldı.
Açılış konuşmasını yapan Sempozyum Yürütme Kurulu Başkanı Prof. Dr. Cemal Meran, “İnsanlık ilk çağlardan beri malzemeler kullanmaktadır. İlk çağlarda taş ve ağaçtan malzemelerden yapılan araç ve gereçler yaygın olarak kullanılırken şimdilerde çok daha gelişmiş metal, metal alaşımları, seramik, kompozit, plastik, cam esaslı malzemelerden yapılan araç ve gereçler yaygın olarak kullanılmaktadır. Malzeme bilimciler malzemelerin özellikleri geliştirmek, değiştirmek ve istenen performansı göstermesini sağlayabilmek üzere çalışmalar yapmaya devam etmektedirler” dedi.
1986 yılından bu yana Malzeme Sempozyumu’nun devam ettiğini belirten PAÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağcı da, uluslararası bu sempozyumun Pamukkale Üniversitesi’nin bir marka değeri olduğunu söyledi. Rektör Bağcı, “Üniversitemiz yaşadıkça bilim camiasının üretimi ve çıktılarını, uygulayıcıya sunmak adına bu sempozyum devam edecektir. Marka değerinin artırılarak yükseltilmesi konusunda Malzeme Bilimleri Araştırma ve Uygulama Merkezi hizmete girmiştir. Bu merkez bütçesini kendi düzenleyerek bilimsel çıktılarını Dünya’ya gönderecektir” dedi.
Rektör Bağcı, konferans sonrası Prof.Dr.SaidJahanmir’e plaket takdim etti.
Üç gün sürecek olan sempozyumda 17 farklı ülkeden toplam 430 farklı araştırmacı, 37 İngilizce, 145 Türkçe olmak üzere toplam 188 yayın sunumu yapacak. Sempozyumun tartışma konularını Biomedikal Malzemeler, Döküm, Isıl İşlemler, İleri Malzemeler, Kaynak, Kompozitler, Korozyon, Lehim ve Yapıştırma, Malzeme Süreç Yönetimi, Plastik Şekillendirme, Plastikler, Sayısal Malzeme Bilimi, Seramikler, Sürünme, Toz Metalürjisi, Triboloji, Yorulma ve Yüzey Tekniği oluşturacak.