19. Milli Eğitim Şurasi Sona Erdi

19. Milli Eğitim Şurasi Sona Erdi

19. Milli Eğitim Şura’sının kapanışına katılan Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Türkiye’deki her problemin çözümünün eğitimden geçtiğini söyledi.
Antalya’nın Manavgat ilçesindeki Lykia World Hotel’de 2 Aralık’ta başlayan 19. Milli Eğitim Şurası, sona erdi. Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Yükseköğretim Kurumu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç’ın da katılımıyla 179 önerinin görüşüldüğü Genel Kurulda "Öğretim Programları ve Haftalık Ders Çizelgeleri", "Öğretmen Niteliğinin Arttırılması", "Eğitim Yöneticilerinin Niteliğinin Arttırılması" ve "Okul Güvenliği" konularının ele alındığı komisyonlarda kabul edilen önerilerin oylamasıyla sona erdi.
Şuranın kapanış konuşmasını yapan Bakan Avcı, "19. Milli Eğitim Şurası, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın konuşması ile başladı. Bugün sora eriyor. El birliği ve gönül birliği içinde eğitim sistemimizin rotasını belirleyecek çok önemli kararlar alındı. Bu şuranın diğer şuralardan farkı yazılı olmayanların bu şurada görüşülmesi gündemdeki konular. Bu yöntemin kabul edilen tavsiye kararları acısından önemli olduğuna inanıyorum" dedi.
"TÜRKİYE’DE HER PROBLEMİN ÇÖZÜMÜ EĞİTİMDEN GEÇİYOR"
Türkiye’deki her problem çözümünün eğitimden geçtiğini belirten Bakan Avcı, "Trafikte hareketsiz kalan sürücü de, daha yüksek ekonomik performans bekleyen iktisatçı da, futbol seyircisinden şikayet eden futbol adamı da çözümü eğitimden bekliyor. Ülkenin sosyo-ekonomik eşitsizlikleri, şehir parklarının temizliği de eğitim sayesinde gerçekleşecek. İşsizlikte eğitim marifetiyle ortadan kalkacak. Eğitimden beklentileri sonsuza kadar uzatabiliriz. Eğitimden beklentiler çok büyük. Eğitim sistemimizin tek başına sorunları çözemeyecek kadar büyük. Her çareyi eğitimden beklemek toplumun ortak müştereklerinden biridir. Problemlerimizi dövüşerek çözme eğiliminde de olabilirdik ama biz her problemi eğitimle çözmek istiyoruz.Eğitimi okulla, okul yılları ile sınırlandırmayalım. Atatürk’ün dediği gibi hattı değil sattı eğitim olmalı. Milli Eğitim Bakanlığı olarak çok caba harcıyoruz ama alacağımız çok yol var" diye konuştu.