35 Yıldır Yorgan Dikiyor

35 Yıldır Yorgan Dikiyor

Ordu’da çırak olarak başladığı yorgancılık mesleğini 35 yıldır devam ettiren Caner Şahin, çırak bulamadıklarını söyledi.
Tüm Türkiye’de el emeği göz nuru yorgancılık sanatı unutulan meslekler arasında yer alıyor. Ordu’da küçük yaşta babasının yanından çırak olarak başladığı yorgancılık işinde yaklaşık 35 yıldır çalışan 48 yaşındaki Caner Şahin, yorgancılık mesleğinin neredeyse bittiğini söyleyerek çırak bulamamaktan yakınıyor. Düz Mahalle’deki dükkanında yorgan dikmeye devam eden Şahin, yorgancılık mesleğini yaşatmaya çalışıyor.
"BİZDEN SONRA KİMSE KALMAYACAK"
Kış mevsiminin gelmesiyle işlerin iyiye gittiğini ancak hazır yorgan sektörünün işleri zora soktuğunu vurgulayan Şahin, çalıştıracak çırak bulamadıklarını söyledi. El emeği göz nuru ile yapılan yorganların daha iyi olduğunu belirten Şahin, "Bir çok vatandaşımız hazır satılan yorganlara yönelmeye başladı. Bu durum bizim işlerimizi olumsuz etkilese de kış ayları yaklaştığında bizim işler de düzeliyor. Ben ticari kaygıdan çok babamdan öğrendiğim bu mesleği devam ettirmeye çalışıyorum. Çırak bulmakta zorlanıyoruz, korkuyorum ki bizden sonra bu işi yapacak kimse kalmayacak" dedi.
Düğünler ve kış ayları için yorganlara talep arttığını ifade eden Caner Şahin, "Düğün hazırlığı yapan aileler ve kış şartları için yorgan ihtiyacı duyan vatandaşlar yorgan diktirmek için bize geliyor. Yünlerini bize getiren vatandaşların 25 TL işçilik ücreti ile yorganlarını dikiyoruz. İstedikleri şekilde dikerek onların memnuniyetini sağlıyoruz. Ben elimden geldiğimce bu mesleği yürütmeye çalışacağım. İnşallah bu meslek bizden sonra bitmez" diye konuştu.