3d Eğitim İle Okula Dönecekler
Sultanbeyli Belediyesi, “Hayatı Seviyorum” projesi ile okuldan uzaklaşan öğrencileri geri kazanmayı amaçlıyor. Proje kapsamında Türkiye’de ilk kez 3D eğitim alan öğrenciler, eğlenerek öğrenmenin keyfini yaşıyor.
Sultanbeyli Belediyesi’nin, İstanbul Kalkınma Ajansı (İSTKA) desteğiyle "Hayatı Seviyorum" projesini başlattı. Proje ile okuldan uzaklaşan ilçe gençlerinin, Türkiye’de ilk kez uygulanacak 3D eğitim sistemi ile geri kazanılması amaçlandı. Proje kapsamında ilk olarak Milli Eğitim Müdürlüğü ile ortak yapılan çalışmayla, okula devam sorunu yaşayan ve okulu terk etme ihtimali bulunan çocukların profili çıkartıldı. Daha sonra aileler ile görüşülerek bu çocukların ve ailelerinin projeye katılımı sağlandı.
İstanbul Kalkınma Ajansı’ndan alınan hibe desteği ile hayata geçirilen projenin tanıtım toplantısı da Sultanbeyli Kültür Merkezi’nde düzenlendi.
Programa Sultanbeyli Belediye Başkanı Hüseyin Keskin, İstanbul Milli Eğitim Müdürü Dr. Muammer Yıldız, Sultanbeyli Kaymakamı İbrahim Özefe ve çok sayıda öğrenci katıldı.
Proje tanıtım toplantısında konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Muammer Yıldız kamu kurumları ve belediyelerin el ele çalıştıklarına dikkat çekerek, “İstanbul’da bir çok alanda sorunlarımız var. Fiziki donanım bakımından, altyapı bakımından sıkıntı çektiğimiz bölgelerimiz var. Ancak bütçede en büyük payı her zaman eğitim alıyor. 2015 bütçesinde de böyle oldu. Bu bir gelenek haline geldi ve bize gurur veriyor. Sultanbeyli de bizim öncelikli ilçelerimiz arasında yer alan bir ilçemiz. Biz elimizden geldiği kadar kamu kaynaklarını buraya transfer etmeye çaba sarfedeceğiz. Bizim elimizin ermediği noktalarda da biliyoruz ki bir belediye var, bir başkan var” diye konuştu.
Sultanbeyli Belediye Başkanı Hüseyin Keskin ise projeyle okula karşı motivasyonunu kaybeden öğrencilerin hayatlarının merkezine yeniden eğitimi almasını amaçladıklarını belirterek, “Dünyada gelişen teknoloji doğru kullanılmadığında maalesef istenmeyen sonuçlara sebep olabiliyor. Henüz iyi ve kötünün, fayda ile zararın ayrımını yapamayacak, her yönlendirmeye açık olan genç beyinler, özellikle farklı faktörlerin etkisiyle eğitimi hayatlarından çıkartma aşamasına gelebiliyor. Yavrularımız bazen sosyal hayatın sanal dünyadan ibaret zannederek eğitime gereken hassasiyeti gösteremeyebiliyor. Projelerimizle hem yavrularımızın eğitim almalarına yardımcı olmaya hem de sosyal hayatını içinde yer almalarını amaçlıyoruz. Okula karşı motivasyonu düşen yavrularımızın içlerindeki eğitim ateşine bir kıvılcım çakmaya çalışıyoruz. Gençlik merkezimizle 3G eğitim laboratuvarımızla öğrencilerimiz için eğitimi zevkli hale getireceğiz. Sosyal etkinliklerle öğrencilerimizin hayatın içinde olmalarına katkı sunacağız” diye konuştu.
Protokol konuşmaları ardından öğrenciler 3D eğitim deneyimini ilk kez yaşadı. Dağıtılan 3 boyutlu gözlükleri takan öğrenciler, velileri ile birlikte ilk dersi dinledi. Programdan çıkan öğrenciler 3D eğitimi çok eğlenceli bulduklarını söyledi. Programda Balıkesir’den gelen öğrencilerden oluşan ritim grubu da davetlilere eğlenceli bir gösteri sundu.
Projeyi çok beğendiğini söyleyen Eraycan Timur, “Derslerinde başarılı olmayanlar o projeye katılarak daha başarılı olabilirler. Başarılı olanlar da başarılarını daha da yükseltebilirler bence. Zaten seviyoruz okumayı daha da çok severiz” dedi.
“Hayatı Seviyorum” projesine katılan veliler de salondan memnun ayrıldı.
Ayşe Kasap isimli veli, “Projeyi muhteşem buldum. Bizim için çok iyi bir proje özellikle de kızım için. Belediyemizin böyle bir sunum yapması güzel oldu. Kızım 6. Sınıfa gidiyor. Dersleri iyi değil. O yüzden buraya göndermek istiyorum. İleride daha iyi yerlere gelmesini istiyorum. Bu şekilde olursa derslerinin düzeleceğine inanıyorum” ifadelerini kullandı.
Proje tanıtım toplantısına torunu ile birlikte katılan Huriye Demirci de “Çok güzel buldum projeyi. Torunum 6. Sınıfa gidiyor. Dersleri pek iyi değil, anne baba olmadığı için çok çalışmıyor. Bu şekilde daha iyi olacağını düşünüyorum” ifadelerini kullandı.
Demirci’nin torunu Emirhan ise, 3D eğitim ile anlatılan konuları daha iyi bir şekilde anlayabildiğini söyledi.