60 Girişimci İşveren Olma Yolunda İlk Adımını Attı

60 Girişimci İşveren Olma Yolunda İlk Adımını Attı

Malatya merkez ilçe Yeşilyurt Belediyesi’nin ev sahipliği yaptığı, KOSGEB’in Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi Programı tamamlandı.
Girişimciliğin desteklenmesi ve yaygınlaştırılması ile başarılı işletmelerin kurulmasını teşvik etmek amacıyla gerçekleştirilen ’Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi’ne katılan 60 kursiyere sertifikaları Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, Yeşilyurt Belediye Başkan Yardımcısı Meltem Kavuk ve KOSGEB Malatya Müdürü Murat Seki tarafından verildi.
Yeşilyurt Belediye Meclis Salon’unda gerçekleştirilen törende konuşan Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, kursiyerlerin girişimcilik eğitimiyle işveren olma yolunda emin adımlar atmalarının önemli olduğunu söyledi.
BAŞKAN POLAT, “KURSİYER OLARAK BAŞLADIKLARI BU EĞİTİM SONRASI İŞVEREN OLACAKLAR”
Hükumet tarafından KOSGEB üzerinden KOBİ’lere çok ciddi destek sağlandığını belirten Polat, "Her biriniz kendi iş yerlerinizi kurar ve ülke ekonomisine katkıyı istihdamı buralardan yaparsınız. 30 bin TL hibe, 70 bin TL iki yıl sonra sıfır faizsiz ödeme bu ciddi destek. 100 bin TL KOBİ için başlangıç noktası olarak iyi bir sermaye. Bu sermaye çok dikkatli kullanılır ve gelir-gider dengesi çok iyi analiz edilirse daha fazlasını kazanırsınız. Girişimcilik eğitiminden yararlanan kursiyerlerin verilecek katkı ile iş hayatlarına artı değer katacağına inanıyoruz. Kursiyer olarak adım attıkları eğitim yaşamlarını bundan böyle işveren olarak sürdürecek olan katılımcılar hem aile bütçelerine hem de ekonomiye katkı sağlayacaklar" şeklinde konuştu.
Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, "Yeşilyurt Belediyesi olarak İl Özel İdaresi’nden devraldığımız Yeşilyurt Belediyesi İŞGEM kompleksi ile girişimcilere mekânsal destek sağlamaya devam ediyoruz. Yeşilyurt Belediyesi İŞGEM de faaliyet gösteren 26 firma ile yüzde 100 doluluk oranına ve yaklaşık olarak 750 kişilik istihdam düzeyine ulaşmıştır. Yeşilyurt Belediyesi İŞGEM’den mezun olan girişimcilerin yerine sizler gibi kendi işini kuracak yeni girişimcilere iş yeri tahsisi yaparak bu projenin devamlılığını sağlamak arzusundayız" dedi.
SEKİ, “YEŞİLYURT BELEDİYESİ BU EĞİTİMİ ALMANIZA BÜYÜK KATKI SAĞLADI”
KOSGEB Malatya Müdürü Murat Seki ise, "2010 ve 2014 arası yaklaşık 4200 girişimci eğitilmiş. Bunlardan 402 tanesi kendi işini kurmuş. İşletmelere baktığımızda KOSGEB destekli işletmelerin daha uzun ömürlü olduğunu görüyoruz. Bu eğitimler gerçekten işletmelerin ayakta kalma ve rekabet etme düzeylerine ciddi katkı sağlıyor. Yeşilyurt Belediyesi bu eğitimi almanıza büyük katkı sağladı. Yeşilyurt Belediyesi İŞGEM ile ’Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi Programı’ Projesini birlikte yürütüyoruz. Başkanımızın ifade ettiği gibi amatörlükten, profesyonelliğe geçiş noktasında işte bu amatörleri alıp orda yetiştirip profesyonelliğe geçirecek mekanlar. Bunun ekonomiye ve sosyal hayata dönüşümünün çok ciddi olduğunu görüyoruz" dedi.
Konuşmaların ardından eğitime katılan girişimci kursiyerlere sertifikaları verildi.