Aesob Başkanı Sevimçok, Salı Grubu’nun Konuğu Oldu

Aesob Başkanı Sevimçok, Salı Grubu’nun Konuğu Oldu

Salı Sanayici ve İşadamları Grubu’nun geleneksel Salı kahvaltılarının bu haftaki konuğu Antalya Esnaf Sanatkarlar Odalar Birliği (AESOB) Başkanı Abdullah Sevimçok oldu.
Antalya Esnaf Sanatkarlar Odalar Birliği (AESOB) Başkanı Abdullah Sevimçok, iş adamları ile gerçekleştirilen toplantıda Antalya esnafı ile ilgili bilgiler aktardı. Antalya Tenis İhtisas ve Spor Kulübü’nde Salı Grubu üyesi ve turizmci Yeliz Gül Ege’nin evsahipliğinde gerçekleşen toplantıda konuşan Sevimçok, “Odamızda 75 meslek odası bulunmakta. Antalya’nın en büyük sivil toplum kuruluşlarından biriyiz. Küçük esnaf olarak Antalya ekonomisine büyük katkılarda bulunuyoruz. Kentin gelişmesi şehrin yapılaşmasında sosyolojik olarak görüşlerimizi ortaya koymaya çalışıyoruz. Yaşadığımız şehri korumaya çalışıyoruz. 2010 yılında bu göreve geldim ve bulunduğum konumda iki dönem kalmayı düşünüyorum. Meslektaşlarımızın sıkıntılarını, sorunlarını çekinmeden nezaket kurallarınca anlatmaya çalışıyoruz. Ekonomik olarak çok kuvvetli bir birlik değiliz. Antalya’da yok olmaya yüz tutmuş mesleklerimizi sahip çıkmaya çalışıyoruz. Çok konuşmak yerine çok dinlemeyi ve doğru konuşmayı tercih ediyoruz” dedi.
Antalya’da ticaret yapmanın bir bedelinin olması gerektiğini belirten Sevimçok şunları kaydetti:
“Ticaret yapmanın bir kuralı ve sistemi olmalı. Bunu sadece sözde değil ilgili yerlere de anlatmaya çalışıyoruz. Bugün Ticaret Kanunu Yasası konuşuluyorsa bunda AESOB’nin büyük katkısı vardır. Antalya gibi bir şehirde cebinde parası olan ben her işi yaparım dememeli. Bunun bir kuralı ve eğitimi olmalı. Eğitimi ön planda tutmalıyız. AVM hakkında çok konuşmak istemiyorum çünkü hep AVM ile anılıyorum. Ben AVM’lere karşı değilim, çağın gerektirdiği bir ticaret şekli. Ancak yer seçimleri iyi yapılmalı.Her yıl on bin yakın esnaf dükkan kapatırken, on bine yakını da açıyor. Kent esnafı konusunda daha duyarlı olunması gerekiyor. Cep marketler her gecen gün artarak devam ediyor. 100 metrekarelik bir dükkanda her türlü malzemeyi satıyorlar. Şehirler kültürleri ve gelenekleriyle yaşarlar. Değerlerimize sahip çıkmalıyız. Festival Çarşısı’na karşı çıkıyorum, satılan ürünler gerçek değil. İmitasyon almış başını gidiyor. Sobacılar Çarşısı’na hep birlikte sahip çıkalım. Son iki seçimde birlik yön belirleyen tarafa gelmiştir.”
Salı Sanayici ve İşadamları Grubu kahvaltısına Dr. Semra Dinmezel, Antalya Yabancılar Şube Müdürü Tevfik Karakayalı, İş Bankası Ticaret bölümünden Murat Ulusoy, Anet Yönetim Kurulu Başkanı Gökalp Dinçmen ve üyeler katıldı.