Aesob Vatandaşlara Aşure İkram Etti

Aesob Vatandaşlara Aşure İkram Etti

Antalya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (AESOB) Muharrem ayı dolayısıyla Cuma namazı çıkışında esnaf ve vatandaşlara aşure ikram etti.
Antalya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği, (AESOB) Muharrem ayı dolayısıyla Cuma namazı sonrasında Eski Sanayi’deki Sanayi Cami ve Fabrikalar Mahallesi’ndeki İbadullah Cami avlusunda esnaf ve vatandaşlara aşure ikram etti.
Sanayi Cami’deki aşure ikramına AESOB Başkanı Abdullah Sevimçok, Birlik Başkan Vekili Adlıhan Dere, Birlik Yönetim Kurulu Üyesi Ali Kardiyan ve Antalya Madeni Eşya Sanatkarları Esnaf Odası Başkanı Mehmet Ali Gülaçtı da katıldı.
Vatandaşlara ikram edilen aşurenin birlik, beraberlik ve iyiliklere vesile olmasını dileyen Sevimçok, aşure geleneğinin Anadolu’da asırlardır yaşatılarak günümüzde de devam ettirildiğini söyledi. Sevimçok, “Muharrem ayı bereketin ve bolluğun coşarak bollaştığı ve dinimizde çok kıymet atfedilen bir aydır. Muharrem ayının onuncu günü ise aşure günü olarak bilinir. Bu güzel geleneğin Anadolu’da asırlardır yaşatılarak günümüzde de sürdürülüyor olması gelenek ve kültürümüze ne kadar çok önem vererek sahip çıktığımızın bir göstergesidir” dedi.