Aesob’un Büyük Ödülü 3 Bin Tl

Aesob’un Büyük Ödülü 3 Bin Tl

Antalya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (AESOB) tarafından her yıl Ahilik Kültür Haftası etkinlikleri çerçevesinde düzenlenen ve artık gelenekselleşen “Kaybolmaya Yüz Tutmuş Meslekler” temalı fotoğraf yarışmasının büyük ödülü 3 Bin TL olarak belirlendi.
AESOB Başkanı Abdullah Sevimçok, her yıl Ahilik Kültür Haftası etkinlikleri çerçevesinde, kaybolmaya yüz tutmuş mesleklerin yeni nesillere aktarılması amacıyla yarışma düzenlediklerini belirterek, yarışmanın birincisine bu yılda tam 3 Bin TL ödül verileceğini açıkladı. Yarışmaya katılan fotoğrafların 5 kişilik bir jüri tarafından değerlendirileceğini belirten Sevimçok, dereceye girenlere ödüllerinin 22 Eylül 2014 tarihinde kutlanacak olan Ahilik Kültür Haftası etkinlikleri kapsamında halkın huzurunda verileceğini bildirdi.
SON BAŞVURU 15 EYLÜL 2014
Yarışmada birinciye 3 Bin, ikinciye 2 Bin, üçüncüye 1000, mansiyon alanlara da 500 TL para ödülü verileceği belirtilirken, yarışmaya son katılım tarihinin ise 15 Eylül 2014 olduğu ifade edildi. Katılımcıların başvuru formunu Antalya Esnaf Odaları Birliği Yazı İşleri Memurluğundan ve www.aesob.org.tr adresinden temin edebilecekleri belirtildi.
Yarışmaya konu olarak seçilen meslekler ise şekercilik, yorgancılık, çorapçılık, sıcak demircilik, keçecilik, leblebicilik, golan dokumacılığı, semercilik, değirmencilik, hallaçlık, süpürgecilik, lehimcilik, hasırcılık, saraçlık (at takımları, eğer, araba koşuları, deri ve meşinden muhalif eşya yapımı), mescilik, kalaycılık, nalbantlık, kaşıkçılık, halı ve kilim dokumacılığı olarak açıklandı.
Kaybolmaya yüz tutmuş el sanatlarını canlandırmak, bu sanatı yeni nesillere tanıtarak aktarmak ve sanatkarlara sahip çıkarak yeniden toplumsal kültüre kazandırmak amacıyla düzenlenen yarışmaya katılımcılar daha önce hiç bir yerde yayınlanmamış olan en fazla 3 eserle katılabileceği açıklandı.