Ağaçların Pıcasso’su Emitt’te

Ağaçların Pıcasso’su Emitt’te

Doğada yok olmaya terk edilmiş ağaçlara sanatıyla yeniden hayat veren “Ağaçların Picasso” su olarak anılan Yüksel Korkmaz’ın Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı’nda (EMİTT) kurduğu stant yerli yabancı ziyaretçilerin ilgi odağı oldu.
Samsun’da yaşayan özgün ahşap sanatçısı 52 yaşındaki Yüksel Korkmaz, doğada kendi haline terk edilmiş ağaçların anatomisine zarar vermeden icra ettiği sanatıyla, görenleri hayrete düşürüyor. Bu yıl 19’uncusu TÜYAP Kongre ve Fuar Merkezi’nde düzenlenen Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı’ndaki (EMİTT) yerini alan Ağaçların Picasso’su olarak tanınan Yüksel Korkmaz, sanat eserlerini ziyaretçilerle buluşturdu.
Samsun Büyükşehir Belediyesi standında Türkiye’nin dört bir yanından topladığı ağaçlardan oluşturduğu sanatıyla yer alan Yüksel Korkmaz, standı ziyaret eden İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş tarafından da tam not aldı. Ayrıca stant gün boyunca fotoğraf çektirmek isteyen ziyaretçilerin akınına uğradı. En çok ilgi çeken eser ise ahşaptan yapılmış anatomisine en yakın şekilde icra edilen at heykeli oldu. Serginin bir diğer dikkat çeken eseri ise 600 yıllık geçmişe sahip olan, yol yapımı sırasında kesilmiş zeytin ağacından yapılmış masa oldu.
DOĞADA YOK OLMAYA BAŞLAMIŞ AĞAÇLAR SANATLA BULUŞUYOR
Dünyada çok az örneği bulunan özgün ahşap sanatına “Doğadan Sanata” sloganıyla başlayan Yüksel Korkmaz, “Sanata karşı olan ilgimden dolayı farklı ağaçları biriktirdim. Yıllarca bunların birikimini yaptım. Daha sonra talihsiz bir olay yaşadım. Fabrikamda bir kaza yaşadım ve ticareti bırakarak tamamen sanatsal çalışmalara yöneldim. Bu eserleri yapmaya çalıştım şimdiye kadar. Dünyanın en değerli dekoratif ardıç ağaçlarını birleştirerek anatomisine göre çalışma yaptık ve burada sergiliyoruz” dedi.
Doğada bulunan ceviz ve ardıç gibi ağaçların kök ve gövde kısımlarından elde ettiği eserler hakkında bilgiler veren Korkmaz, “Ardıç koruma altında olan bir ağaç türü. Bunu olağan üstü durumlarda elde edebiliyorsunuz. Mesela yol yapım çalışması oluyor, baraj çalışması, yangın oluyor o vesileyle oralardan elde etme imkanımız var” diye konuştu.
AĞAÇLAR DOĞASINA MÜDAHALE EDİLMEDEN KULLANILIYOR
Ağaçları sanat eserine dönüştürürken onlara müdahale etmekten kaçındığını sözlerine ekleyen Yüksel Korkmaz, “Ben doğasını çok bozmak istemiyorum. Doğal haliyle çok az müdahalelerle sadece temizleyerek ufak tefek rötuşlar yapıyorum. Hedefim dünyaya açılmak. Kültür ve Bakanlığına kayıtlı sanatçıyım. İtalya’da Dubai’de dünyanın diğer bölgelerinde bu işin yarışmaları oluyor. Eğer ülkem bana sahip çıkarsa, sponsorum olursa destek bulursam bu işi dünyaya tanıtmak istiyorum” ifadelerini kullandı.