Akan: “akademisyen İşini Ciddiye Almak Zorunda”
Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ), “Akademisyenlere Eğitici Formasyon ve Beceri Kazandırma” Projesi kapsamında kurs düzenledi.
Kursun ilk eğitim günü OMTEL Otel’de yapıldı. Eğitim toplantısına Rektör Prof. Dr. Hüseyin Akan, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Süleyman Kaplan, Proje Yürütücüleri Prof. Dr. Hakan Leblebicioğlu ve Yrd. Doç. Dr. Bayram Özer ve eğitim alacak akademisyenler katıldı.
“200 AKADEMİSYENE EĞİTİCİ FORMASYON”
Toplantının açılış konuşmasını Yrd. Doç. Dr. Bayram Özer yaptı. Özer, söz konusu projenin Rektörlüğün desteği ve Eğitim, Tıp, Fen Edebiyat ve Veteriner Fakültesi’nden öğretim üyelerinin katkılarıyla hayata geçtiğini belirtti. Özer, “Projemiz toplamda 200 akademisyenimize eğitici Formasyon kazandırmayı amaçlamaktadır. Eğitimlerimiz 2 yıl boyunca periyodik aralıklarla devam edecektir” dedi.
“YAPILMASI GEREKEN; ÖĞRENCİYE ÖĞRENMEYİ ÖĞRETMEK”
Rektör Prof. Dr. Hüseyin Akan konuşmasında eğitim konusunda yapılan önemli hatalara dikkat çekti. Rektör Akan, “Bilişimin ve formasyonun bu denli arttığı bir dönemde sadece önünüzdeki notları okuyarak öğrenciye eğitim vermek ne derece yeterlidir? Öğrenci zaten bu bilgilere ufak bir araştırmayla kolayca ulaşabilir. Yapılması gereken aslında öğrenciye öğrenmeyi öğretmektir” diye konuştu.
“BİLGİNİN YENİLENEREK ÖĞRENCİYE AKTARILMASI GEREKİR”
Etkili eğitim verebilmek için akademisyenlerin de sürekli bilgilerini güncellemeleri gerektiğinin altını çizen Rektör Akan, “Çünkü bilgi eskiyor. Bilginin yenilenerek öğrencilere aktarılması gerekiyor, artık eğitimde hiç bir şey eskisi gibi olmayacak. İleriki yıllarda, üniversitelerde öyle bir yapı oluşturulacak ki; etkili eğitim verme hususunda hocalar birçok açıdan değerlendirilecek” şeklinde konuştu. Son olarak “Akademisyen işini ciddiye almak zorundadır” diyen Rektör Akan, akademisyenin işini önemli ve değerli görmesini bunu da başkalarına hissettirmesi gerektiğini söyledi.
8-12 Eylül tarihlerinde devam edecek eğitimde, “Eğitim Programları ve Eğitimi, Öğrenme ve Öğretme, İletişim ve Ölçme Değerlendirme” olmak üzere 4 temel alanda çalışmalar yapılacak. Eğitimin sonunda öğretim üyeleri katılım sertifikalarını alacak.