Akbb Ve Baka’dan "proje Döngüsü" Eğitimi

Akbb Ve Baka’dan "proje Döngüsü" Eğitimi

Antalya, Burdur, Isparta ve Muğla illerinden 44 belediyenin üye olduğu Akdeniz Belediyeler Birliği (AKBB) ile Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA) arasında geçtiğimiz günlerde imzalanan işbirliği protokolü kapsamında ‘Proje Döngüsü Eğitimi’ düzenlendi.
ASAT toplantı salonunda iki gün süren eğitimin ilk gününde Kepez Belediyesi ve AKBB Başkanı Hakan Tütüncü ve BAKA Genel Sekreteri Tuncay Engin, açılış konuşmaları yaptı. BAKA Genel Sekreteri Engin, “BAKA ile AKBB arasındaki uzun soluklu işbirliğinin ilk somut çalışması için bir araya gelmiş bulunuyoruz. İnşallah bundan sonra birlikte pek çok çalışma yürüteceğiz. Üç ilimizi içeren Batı Akdeniz’e büyük hizmetler yapmayı hedefliyoruz. Proje hazırlama eğitimleri dışında her alanda ortak çalışmalar yürütebiliriz. Bölgemize katkı sağlamak ortak amaç olmalı. Ve bölgenin kalkınma hedefine doğru çalışıyoruz” dedi.
ULUSAL VE ULUSLARARASI FONLARDAN FAYDALANABİLMELİ
Proje döngüsü eğitiminin, Akdeniz Belediyeler Birliği üyelerine ciddi ve çok önemli imkanlar açacağını belirten Kepez Belediyesi ve AKBB Başkanı Hakan Tütüncü ise konuşmasında “Belediyelerimizin hizmet alanlarıyla ilgili ulusal veya uluslararası fonlardan istifade etmeye yönelik bir eğitim veriliyor. Bu eğitim sayesinde, proje ekipleri kaynağı nasıl yöneleceklerini ve özellikle ilgisizlikten dolayı kullanamadığımız kaynakları son derece itici bir güç olarak değerlendirebilecekler. İş o ki; insanın iş yapma, eser üretme, hizmet ortaya koyma sevdası heyecanı olsun. Ataların çok güzel sözü var; ‘Çobanın gönlü oldu mu tekeden süt çıkarır’. Belediyecilik de böyle bir şey. Bizim gönüllü çobanlara ihtiyacımız var. Bir meselenin 10 tane olması ve olmaması için sebebi olabilir. Ama 11. olur bir sebep mutlak vardır onu araştırmamız lazım” ifadesini kullandı.
Bölgeyi kalkındırmak için adımlar atmaya niyet edilmesi gerektiğin belirten Başkan Tütüncü, “Bu düşünceyle hareket ettikten sonra pek çok kaynaklara ulaşabileceğimizi, aslında kaynak sıkıntısının çok da önemli bir problem olmadığını göreceğiz. Arzu edildiği zaman kaynakların bulunabileceğini göreceğiz. Zaman geçtikten sonra dönüp baktığınızda ‘Şu eseri biz ortaya koymuştuk.’ diyebilmek saadetlerin bana göre en büyüğüdür” diye konuştu.
Konuşmaların ardından yurt içi ve yurt dışındaki hibe mekanizmalarına ulaşımlarını kolaylaştırmak amacıyla AKBB üyesi belediyelerin proje ekiplerine eğitim verildi. Avrupa Birliği (AB) ve diğer kurumların desteklerinden yararlanabilmek için proje hazırlanırken, nelere dikkat edilmesi, mantıksal çerçeve, bütçe gibi proje formatı konularında eğitmenler, katılımcılara ayrıntılı bilgi verdi.
Akdeniz Belediyeler Birliği üyesi belediyelerin ekiplerine destek veren kurumların proje formatına nasıl uygun proje hazırlayabileceklerini anlatan BAKA İzleme ve Değerlendirme Birim Başkanı Kamil Deniz Demirbaş, Türkiye’de AB ve kalkınma ajansları tarafından finanse edilen proje ile programlar, AB Proje Çevrimi Yönetimi, hibe programları başvuru formları ve eklerinin hazırlanması gibi konuları anlattı.