Akdeniz Üniversitesi Yine Haberin Zirvesinde

Akdeniz Üniversitesi Yine Haberin Zirvesinde

Yılın dokuz aylık döneminde üniversitelerin yazılı basında çıkan haber sayılarına göre medya takip ajansı Interpress tarafından hazırlanan ‘Haber Karnesi’ açıklandı. Ocak ayından bu yana yine en çok konuşulan üniversitenin Akdeniz Üniversitesi olduğu ortaya çıktı.
Aynı araştırmada, sayfalarda ismi yer alan 150’yi aşkın devlet ve vakıf üniversitesi hakkında toplam 333.173 haberin yayınlandığı tespit edilirken, ilk 30 sıra içinde hiçbir vakıf üniversitesinin yer almadığı da belirlendi.
Ulusal, bölgesel ve yerel iki bine yakın gazete ile derginin tek tek incelendiği araştırma sonuçlarına göre, yılın geride kalan dokuz aylık süresinde devlet üniversiteleri içinde Akdeniz Üniversitesi, 17.149 adet haberle birinci sırayı alırken, Selçuk Üniversitesi 13.792 haberle ikinci, Çukurova Üniversitesi de 13.377 haberle üçüncü oldu.
Listenin ilk on beş sırasında yer alan diğer üniversitelerin İstanbul Üniversitesi, Ege Üniversitesi, Anadolu Üniversitesi, ODTÜ, İstanbul Teknik Üniversitesi, Ankara Üniversitesi, Sakarya Üniversitesi, Uludağ Üniversitesi, Erciyes Üniversitesi, Kocaeli Üniversitesi, Dokuz Eylül Üniversitesi ve Hacettepe Üniversitesi olduğu saptandı.