Aksu Kent Konseyi’nden Stk’lara Destek Çağrisi

Aksu Kent Konseyi’nden Stk’lara Destek Çağrisi

Antalya’nın Aksu İlçesi Kent Konseyi Başkanı Turan Şahin, ilçede faaliyet gösteren Sivil Toplum Kuruluşlarına (STK) destek çağrısı yaptı. Başkan Şahin, STK’ların verimli çalışabilmeleri için mahalle baskılarına maruz bırakılmamalarını ve destek olunması gerektiğini söyledi.
Aksu Kent Konseyi Ağustos ayı toplantısını gerçekleştirdi. Konseyin grup başkanları ve delegelerin katıldığı toplantıda Başkan Turan Şahin, çalışmaların son durumları hakkında bilgiler verdi. Grup başkanları ve delegelerle karşılıklı fikir alışverişi şeklinde geçen toplantının sonunda Başkan Turan Şahin, Aksu’da faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşları üzerindeki mahalle baskılarının kaldırılmasını istedi.
STK’ların Aksu’nun gelişmesine önemli katkılar sağladığına dikkat çeken Aksu Kent Konseyi Başkanı Turan Şahin, “Son zamanlarda bası STK’lar üzerindeki mahalle baskıları yüzünden önemli kayıplar yaşanmaktadır. STK’lara yapılan bu baskılar Aksumuz’a zarar vermektedir. Bu durumda kaybeden yine ilçemiz olmaktadır” dedi.
STK’ların etkin ve verimli olmaları için desteklenmesi gerektiğinin altını çizen Turan Şahin, “Aksu hepimizin. STK’larda bugüne kadar bu bilinçle hareket etti. Biz Aksu’ya hizmet etmek istiyorsak sivil toplum kuruluşların karşılaştıkları sorunlar ve engellemelere karşı da destek olmalıyız. Herkesi bu konuda daha duyarlı olmaya davet ediyorum” diye konuştu.