Alucra’da Lahana Hasadı Başladı
Giresun’un Alucra İlçesine bağlı Gürbulak Köyünde lahana hasadı başladı.
Bu yıl lahana veriminin oldukça iyi olduğunu ve yüz güldürdüğünü söyleyen ve ilçede 30 yıldır çiftçilik yapan İsmail Dokumacı, lahananın özellikle kalsiyum ve fosfor mineralleri olmak üzere vitamin yönünden zengin bir sebze olduğunu belirtti.
Alucra lahanası olarak bilinen ve sadece Alucra’da yetiştirildiğini aktaran Dokumacı, üretilen lahananın İstanbul, Ordu, Giresun ve Tokat illerine gönderildiğini vurguladı. Alucra’da lahananın tane ile satıldığını anlatan Dokumacı ’’Şu anda lahana hasat’ı başladı ve kilosu bir ila 2 lira arasında değişiyor” dedi.
Lahana yetiştiricisi Gürcü Dokumacı, “Pancarın kilosunu 1-2 TL’den ayrıca toptan veriyoruz. Bu lahananın çok güzel turşusu, salatası ve dolması oluyor. Bu lahananın özelliği çok tatlı olmasıdır” dedi.
Lahana yetiştiricisi İsmail Dokumacı, “Lahananın Mayıs ayında dikimini yapıyoruz. Daha sonra çapalıyoruz 3 ay sonra hasat’a başlıyoruz. Hasat’a başlandıktan sonra çevre illerden gelen pazarcılara toptan veriyoruz lahananın özelliği çok dayanıklı olması ve tadının güzel olmasıdır. Alucra Lahanası’ndan turşu, dolma, çorba ve birçok çeşit yemekleri yapılıyor. Bu lahana sadece bu yöreye aittir. Bu lahananın Alucra’da yetiştirilmesinin nedeni 2 bin 700 rakım olmasına rağmen serin bir yerdir bu lahana da serini sevdiği için buraya özgü bir lahanadır” diye konuştu.