Amerikan Rahatlığı ‘kot’ Osmanlı Figürleri İle Buluştu

Amerikan Rahatlığı ‘kot’ Osmanlı Figürleri İle Buluştu

Kahramanmaraş’ta bu yıl 2.’si gerçekleşen Uluslar arası Tekstil Zirvesi, görkemli bir defileye ev sahipliği yaptı.
Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası salonunda birbirinden ünlü modellerin podyuma çıktığı defilede, ünlü modacı Hacer Günday’ın Kahramanmaraş’ta üretilen kot kumaşlarından tasarladığı Haute Couture abiye ve gelinlikler UTZ’nin gala gecesine damga vurdu. Koreografisi Asil Çağıl tarafından yapılan defilede podyuma Özge Ulusoy, Irmak Atuk, Tuğçe Sarıkaya, Gamze Balım, Cansu Melis Karakuş, Yağmur Ayas, Seviye İkbal Tulgar ve Açelya Kartal gibi isimler çıktı. Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası, Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı ve Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi işbirliğiyle düzenlenen UTZ’nin gala gecesinde konuklar, spor kıyafetlerin vazgeçilmesi olan denim kumaşını farklı yorumlarla izleme imkanı buldular. Günlük hayatımıza rahatlığın simgesi olarak giren kot kumaşları, modacı Hacer Günday’ın saray desenleri ile Maraş işini birleştirdiği Haute Couture tasarımlarıyla paha biçilmez hale geldi.
Emel Yalçın’ın sunumu ile gerçekleşen defilenin finalinde Özge Ulusoy’un taşıdığı kot kumaştan dikilen gelinliğin fiyatı ise dudak uçuklattı. Modacı, 40 bin dolarlık gelinliği uluslararası tekstil zirvesi için çalışılmış özel bir parça diye tanımladı.
LEVON KORDONCİYAN İMZALI KOT SMOKİN
Atatürk’ten buyana dört kuşak smokine adını altın harflerle yazdıran Kordonciyan ailesi ise, bu kez bir ilke imza attı. Defilenin finalinde gelinliğe eşlik etmesi için tasarlanan kot smokin davetlilerin ilgi odağı oldu. Levon Kordonciyan’ın UTZ için tasarladığı bu özel tasarım smokini model Barış Aslan tanıttı.
Defile sonrası Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Kemal Karaküçük, defilenin düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür ederek, modacı Hacer Günday’a plaket takdim etti.
“TEKSTİL BİZİM VAZGEÇEMEYECEĞİMİZ AMİRAL GEMİMİZ”
Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası olarak önemli yatırımlara imza attıklarını ifade eden Kemal Karaküçük, “Yatırımlarımız durmadan devam edecek. Ama biraz da moda, tasarım, dizayn gibi konulara daha ağırlık vermemiz gerekiyor. Bu bağlamda böyle bir organizasyonu sanayici ve iş adamlarına özendirici olması amacıyla yaptık. İlerleyen yıllarda Kahramanmaraşlı iş adamlarının çok daha güzel işlere imza atacağına inanıyorum. Burada canlı mankenlere sunulan birçok giysi dışında, sanayicilerimizin cansız mankenler üzerinde birçok ürünü görebilirsiniz. Ben Kahramanmaraş’ta üretim, ihracat yapan, istihdam sağlayan tüm sanayici ve iş adamlarımızı tebrik ediyorum. Bu sergilen tüm eserleri onların alın teri olarak görüyorum. Gelecekte Kahramanmaraş tekstil sektöründe büyümeye devam edecek. Tekstil bizim vazgeçemeyeceğimiz amiral gemimiz. Türkiye’nin istihdamda, ihracatta ve bırakmış olduğu katma değerle ülkemizin yüzakı olan bir sektördür” dedi.
Moda gecesi, defilenin düzenlenmesinde emeği geçenlere protokol üyeleri tarafından teşekkür plaketlerinin verilmesiyle sona erdi.