18 Bin Büyükbaş Hayvan Çiçek Hastalığına Karşı Aşılandı

Manavgat Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Çiçek hastalığına karşı ilçede bulunan 18 Bin Büyükbaş hayvanı aşıladı.
Manavgat’ta 23 Bin Büyükbaş hayvanın bulunduğunu ve aşılama kampanyasının devam ettiğini belirten Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Yeşim Tıravoğlu Demirtaş, Temmuz ayı itibariyle ilçede 18 Bin Büyükbaş Hayvanın aşılandığını söyledi.
Çiçek Hastalığına karşı Gıda Tarım ve Hayvancılık bakanlığının aşılama programı başlattığını hatırlatan Demirtaş, “program kapsamında Tarım İlçe ekiplerimiz tarafından köyler ve yaylalarda hayvanların aşılaması yapıldı. Yine Büyükbaş hayvanlardan aşılaması yapılmayan varsa çiftçilerimiz tarafından İlçe Müdürlüğümüze başvurmalarında aşılamaları yapılacaktır. Son yıllarda ülkemizde yoğun olarak görüldüğü için ve viral bir hastalık olmasından dolayı tedavisi yok. Bundan dolayı en iyi koruma aşılama” dedi.
Çiçek hastalığının ilçede gözükmediğini kaydeden Demirtaş, “Bu hastalık henüz bölgemizde gözükmüyor. Bu yüzden bölgemizi koruma altına almak için böyle bir aşılama kampanyası yaptık. Aşılama devam edecek bölgemizde toplam yaklaşık 23 Bin civarında sığır var. Aşılama sırasında bu hayvanların gebelik durumuna göre veya aşılama sırasında buzağı ise o sürede yapılmayan olmuştur. Aşılanan sayısı o yüzden biraz düşük” diye konuştu.

Haberleri