19. Milli Eğitim Çaliştayinda Eğitimin Sorunları Tartışıldı

19. Milli Eğitim Şurası İstanbul Çalıştayı’nda okul öncesi, ilkokul, ortaokul, genel ve meslek liselerindeki eğitim ve öğretimin sorunları ve çözüm önerileri ele alındı. Her yaştan öğrenci, öğretmen, veli, sendika ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve akademisyenlerin katıldığı çalıştay da birbirinden farklı görüşler, öneriler gündeme getirildi.
Öğretim programları ve haftalık ders çizelgeleri, öğretmen niteliğinin artırılması, eğitim yöneticilerinin niteliğinin artırılması, okul güvenliği gibi dört temel konuda eğitim ve öğretim hizmetlerinde yaşanan sorunlar ve çözüm önerileri ele alındı.
Çalıştaya ev sahipliği yapan İstanbul Milli Eğitim Müdürü Dr. Muammer Yıldız, çalıştayın demokratik ve şeffaf bir şekilde yapıldığını söyledi.
Çalıştaya Ankara’dan katılan Talim ve Terbiye Kurulu Başkan Yardımcısı Dr. Hüseyin Şirin de komisyon raporlarının değerlendirildiği toplantıda çalıştay çalışmaları hakkında şunları söyledi:
“Çalıştaya katılan herkes çok rahat bir şekilde görüşlerini dile getirdi. Görüşler oylandı. Bize de bize emanet edilen İstanbul’a ait görüşleri Milli Eğitim Bakanlığına ileteceğiz. Bu öneriler 19.Milli Eğitim Şurasında ele alınacak. Türkiye’nin çeşitli illerinde yapılan çalıştaylara yansıyan her görüş çok kıymetli ve değerlidir. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.”
Çalıştaya katılan eğitimci yazar Mahmut Balcı da, çalıştay da çocuklarımıza ne öğretmeliyiz, milletimizin ne gibi acil ihtiyaçları vardır ve bu ihtiyaçlara nasıl çözümler bulmalı gibi önemli konuların öne çıktığını belirterek şunları söyledi: "Öğretim programlarının uygulanmasında yaşanan sorunlarımızın olduğu, okutulması gereken derslerin tarihi birikimimize dayanması, kadim insani değerleri öğreten ve bu değerlerin yaşanmasına yarayacak bir misyon ve vizyonla yapılması, öğretim programlarının dünyadaki gelişmeler açısından da ele alınması, öğretmenin müfredatı yetiştirme sıkıntısı çekmemesi, sıkıştırılmış bir eğitim ve öğretimin sakıncaların olacağı dile getirildi. Çalıştaya katılan öğrenciler YGS ve LYS sınavlarına çalışmaktan başka derslere vakit bulamadıklarını, haftalık ders saatlerinin çok yoğun olduğu, fen derslerinin uygulamalı olması gerektiği, blok derslerin verimi düşürdüğü, öğretmenlere ve velilere yönelik eğitimlere ağırlık verilmesi, izleme ve değerlendirmelerin iyi olması, binlerce öğrencinin hayatının serviste geçtiği gibi bir çok konu dile getirildi.”

Haberleri