Kayseri Valiliği Dış İlişkiler ve AB Koordinasyon Merkezi tarafından düzenlenen ’AB’ye Uyum Danışma ve Yönlendirme Kurulu Toplantısı’ Abdullah Gül Üniversitesi (AGÜ) ev sahipliğinde yapıldı.
AB katılım süreci çerçevesinde gerçekleştirilen yasal ve idari reformların tam olarak hayata geçirilmesi, takibin sağlanması, kamuoyu nezdinde AB’ye üyelik sürecinin daha sağlıklı anlaşılabilmesi için AB mali kaynaklarının kamu kurumları, sivil toplum örgütleri, özel kuruluşlar ve kişiler tarafından doğru kullanılabilmesi amacıyla oluşturulan kurulun toplantısı, AGÜ Sümer Kampüsü Gençlik Alanı’nda gerçekleştirildi. Kayseri Vali Yardımcısı Yasemin Özata Çetinkaya’nın başkanlığında yapılan toplantıda Dış İlişkiler ve AB Koordinasyon Merkezi’nin çalışmaları, AGÜ kurum tanıtımı ve AB projeleri deneyimlerinin paylaşımı, Eurodesk Türkiye Temas Noktası Orta Anadolu Kalkınma Ajansı’nın (ORAN) Erasmus (Plus) programı konularında kurul üyelerine bilgi verildi.
Kayseri Valiliği Dış İlişkiler ve AB Koordinasyon Merkezi Koordinatörü Hakan Yiğit, yaptığı konuşmada, kamu kurum ve kuruluşlarının çok az sayıda proje yazdığını tespit ettiklerini belirterek, bu sayıyı artırmaya yönelik olarak ORAN ile işbirliği yaptıklarını ve ORAN’ın doğrudan faaliyet ve teknik destek programları kapsamında 75 kişiye proje yazma eğitimi verdiklerini söyledi.
AGÜ Gençlik Ofisi Koordinatörü Zeynep Tuğçe Güç de, AGÜ’nün de kurulun üyesi olduğunu anımsatarak, üniversite hakkında bilgiler verdi. Türkiye’de bu yıl ilk 20 bin sıralamasına girmeye hak kazanan başarılı öğrenciler arasından AGÜ’ye kayıt aldıklarının önemine değinen Güç, geçen yıl 123 öğrencinin kayıt yaptırdığını ancak bu yıl 138 öğrencinin de AGÜ’ye kayıt yaptıracağını kaydetti.
AGÜ’nün küresel sorunlara odaklandığını ve tüm bölümler arasında disiplinlerarası etkileşim olduğunu belirten Güç, farklı kurum ve kuruluşlarla işbirliği halinde olmak istediklerini işaret etti.
AGÜ Gençlik Fabrikası Eurodesk Koordinatörü Aytaç Uzunlas, da ‘’AB Gönüllü Hizmeti Projeleri için Kayseri’de tek akredite üniversite olduğumuzu gururla söylüyoruz” dedi.
AGÜ Gençlik Fabrikası olarak Kayseri’de AB projeleri hakkında gençleri bilgilendirmek için eğitimler düzenlediklerini anlatan Uzunlas, AB Gönüllü Hizmeti Projesi’ne katılmak için AGÜ’lü olmak şart olmadığını belirterek, “15-30 yaş arası genç olmak yeterli. Biz gönderen kuruluş olarak başka bir kurumdan gitmek isteyen gençleri de AB’ye yollayabiliriz’’ diye konuştu.
Kurul toplantısı, Orta Anadolu Kalkınma Ajansı (ORAN) Planlama Uzmanı Serdar Arslan’ın Erasmus Plus projeleri hakkında yaptığı sunumla sona erdi.