Acillerde Daha Acil Müdahale Edilecek

Denizli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği’ne bağlı Denizli Devlet Hastanesi Acil Servisi’ne başvuran hastaların daha kaliteli ve nitelikli hizmet almasını sağlamak amacıyla birtakım düzenlemeler yapıldı.
Acil servise başvuran multitravmalı hastalara daha kaliteli ve nitelikle hizmet sunmak, hastaların güvenli transferini sağlamak, ikincil yaralanma ve ölüm oranını azaltarak hastaların iyileşme süresini kısaltmak ve hasta memnuniyetini arttırmak amacıyla Denizli Kamu Hastaneleri Birliğine bağlı Denizli Devlet Hastanesi Acil Servisi’nde yeni uygulamalar başlatıldı. Bu kapsamda hastaların acilden MR, Tomografi, Ultrason gibi görüntüleme cihazlarının çekimine güvenli transferini sağlamak amacıyla ‘Ambulans Sedye Uygulaması’ başlatılırken, yine hastaların doğru kimliklendirilmesi, bilgilendirilmesi ve yönlendirilmesi için broşör, triaj, barkod okuyucu ile karekod uygulaması yapıldı.
Denizli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Op. Dr. Osman Acar yapılan düzenlemeleri yerinde görmek amacıyla Denizli Devlet Hastanesi Acil Servisi’ni ziyaret etti. Acar’a ziyareti sırasında İdari Hizmetler Başkanı Uz. Dr. Berna Öztürk, Denizli Devlet Hastanesi Yöneticisi Op. Dr. Kadir Gökhan Saçkan ve acil çalışanları eşlik etti. Acar ziyaret sonrasında bir açıklama yaparak yapılan uygulamalardan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.
Yaralanma, beyin travması, kalp krizi, ağır yanıklar, koma gibi hayati öneme sahip durumlarda acillerde hızlı hareket etmenin önemine vurgu yapan Acar, yapılan uygulamalarla hayati tehlikesi olan hastaların daha hızlı bir şekilde tedavilerinin sağlanacağını belirterek şunları söyledi:
"Acil serviste multitravmalı hastaların hastane içerisinde gerektiğinde yoğun bakım, ameliyathane veya tetkik noktasında tomografi, MR gibi görüntüleme cihazlarına hızlı bir şekilde ulaşması hayati tehlikesi açısından çok önemlidir. Acilde görevli arkadaşlarımız bu hastalarımızın en kısa sürede ve en uygun yere nakli konusunda taşınmasını hızlandırmak için ambulans sedye tasarladılar. Bu sedyeyle hastalarımız hastane içerisinde gerekli yerlere giderken diğer vatandaşlarımızı da rahatsız etmeden ve çarpmaları da engellenerek gitmesi sağlandı. Yine bir başka projede acil servise başvuran hastaların isimlerinin karıştırılması noktasında isim benzerliği olan ya da doğum yılı benzerliği olan hastaların tetkiklerinin, raporlarının karışmaması için kare kod uygulaması devreye girdi. Bütün bu uygulamalar hastalarımızın işlerini kolayca yapması ve en hızlı şekilde tedavi görmesi için yapılmış uygulamalardır. Biz de bu uygulamaları yerinde gördük ve bu uygulamaların geliştirilebilmesi anlamında arkadaşlarımıza gerekli önerilerde bulunduk."

Haberleri