Ak Parti İl Başkanı Köse, “kazanan Yine Millet Olacak”

Cumhurbaşkanlığı seçimine sayılı günler kaldığını belirten AK Parti İl Başkanı Mustafa Köse, “Milletimiz büyük millet olmanın vakar ve sükunetiyle 10 Ağustos’u beklerken, muhalefeti bile beceremeyen muhalefet partileri ortamı bulandırmaya, kafaları karıştırmaya çalışıyorlar” dedi.
Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Antalya İl Başkanı Mustafa Köse; Gazipaşa, Alanya,Manavgat ve Serik’te seçim çalışmalarına devam ederken 10 ağustos tarihinin en güzel demokrasi örneğini olduğunu söyleyerek vatandaşları oy kullanmaya çağırdı.
Halktan korkan halkçılık, millete güvenmeyen milliyetçilik gibi kendi içlerinde kendileriyle çelişen muhalefet partileri genel başkanlarının parti tabanları ve teşkilatları ile görüşmeden, konuşmadan, danışmadan, tartışmadan bir çatı aday çıkardıklarını söyleyen Köse, “AK Parti seçmenini bölerek Başbakanımız ve Cumhurbaşkanı adayımız Recep Tayyip Erdoğan’ın yolunu kesme planı tersine işledi. Aile kökleri, kültürel formu itibariyle bilhassa CHP’nin ideolojik kimliğiyle çelişen çatı adayı muhalefetin kendi içinde çatırdamasına sebep oldu. Özellikle ulusalcı-sol kesimle Alevi seçmen kitlesinin kabullenemediği çatının temelsiz olduğunu muhalefetin kulağına fısıldayan gizli suflörler de fark etti; fakat çok geç kaldılar” dedi.
AK Parti’nin bu milletin tarihi ve kültürel mirasını bir bütün olarak kucaklamış derin güç olduğunu söyleyen Köse, şunları kaydetti:
”Milletimiz doğulu-batılı demeden, ekonomik-kültürel her tabakadan insanımız doğal liderleri olarak gördükleri Recep Tayyip Erdoğan’ı sandıktan Cumhurbaşkanı olarak çıkarmaya hazır görünüyor. Çünkü milletimiz vesayetçi anlayışlardan çok çekti. Çünkü milletimiz millî iradenin önünü kapatan, demokratik hayatı sadece kendi soygun, yalan ve talan saltanatlarının süreğenliği olarak gören egemen güçlerin oyunlarını, AK Parti hükümetlerinin de bu güçlere karşı cesurca nasıl mücadele ettiğini gördü. Çünkü asker höt dediğinde şapkayı alıp kaçan, patronlar kulübünün bir sayfalık gazete ilanı ültimatomu ile istifaya hazır başbakan yok artık karşılarında. Recep Tayyip Erdoğan milletten aldığı emaneti baskı, tehdit, şantajla oligarşik güçlere teslim etmeyecek kadar kararlı, yiğit, cesur duruşlu bir siyasetçidir. Etnik kimliği, rengi, inancı ne olursa olsun; bu toprağın insanları adam gibi adam duruşlu, korkmayan, ürkmeyen, inandığı yolda kararlı yürüyen lider siyasetçiye hayrandır ve ona sahip çıkar. Nitekim dünya siyaset literatüründe bile örneği görülmeyen, Türkiye’nin AK Parti iktidar sürecinde yaşananlar, Türkiye’nin kalkınmasından, güçlenmesinden rahatsızlık duyan iç ve dış çevrelerin onca iftira, tahrik, tertip ve tuzaklarına rağmen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan başkanlığındaki AK Parti’nin seçim zaferleri, bu hareketin milletle kucaklaşmış en büyük toplumsal millî hareket olduğunu da cümle aleme ispat etmiştir. Biz, milletimizin bu sağduyusunun güçlenerek devam ettiğini 10 Ağustos akşamı da göreceğimize inanıyoruz.”

Haberleri