Ak Parti Kayseri İl Başkanı Özden’in Kadın Hakları Günü Mesajı

AK Parti Kayseri İl Başkanı Hüseyin Cahit Özden, Kadın Hakları ve Kadına Seçme ve Seçilme Hakkının tanınmasının 80. Yıldönümü dolayısı ile bir mesaj yayınladı.
Özden, mesajında,Çağdaş ve demokratik bir toplum için kadınların toplumsal alanda güçlendirilmeleri gerektiğine değinerek şu ifadelere yer verdi:
“Toplumu oluşturan bireylerin vatandaş olarak ülke yönetimine katılması ve alınan kararlarda söz sahibi olması için yapılan değişiklerden en önemlisi kuşkusuz birçok Avrupa ülkesinden daha önce, kadınlara seçme ve seçilme hakkı tanınmasıdır. 1934 yılından bu yana Kadın hakları konusunda birçok değişiklikler gerçekleştirilmiştir.
Ülkemizin demokrasi yolunda attığı her adımı daha ileri taşıma amacında olan Ak Parti Hükümetleri döneminde meclise en yüksek kadın katılımı, 2011 seçimlerinde 45 milletvekili ile olmuştur. Toplam 78 milletvekili olan TBMM tarihinde en yüksek katılımı bu dönemde gerçekleştirilmiştir.
Hükümetlerimiz döneminde Kadın istihdamı Yüksek Kurulu oluşturularak iş hayatında, istihdamda önemli düzenlemeler gerçekleştirildi. Eğitim, sağlık, sosyal yardımlar alanlarında birçok ilkleri Ak Parti Hükümetleri gerçekleştirdi.
Kadınlara seçme ve seçilme hakkı verilişinin 80. yıl dönümünü ile 5 Aralık Dünya Kadın Hakları gününü kutlar, bütün kadınlara, başta siyaset olmak üzere hayatın her alanında başarılar dilerim.”

Haberleri