Akm Alanının Geleceği Hakkında Yapılan Akademik Toplantıların İkincisi Düzenlendi

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce’nin talimatıyla Atatürk Kültü Merkezi alanı için düzenlenen akademik toplantılarının ikincisi gerçekleştirildi. Düzenlenen akademik toplantıyla AKM alanın geleceği hakkında akademisyenlerin görüşlerine başvuruldu.
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Atatürk Kültür Merkezi Alanının tarihsel bağlamı ve Ankara için simgesel önemini kapsayacak potansiyellerin ortaya konulması, alana ilişkin sorunların belirlenmesi, vizyon, strateji ve eylem kararlarının oluşturulması için Bakanlık ‘Ortak Akıl’ yöntemini seçti.
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı bu kapsamda Ankara’daki üniversiteler, yerel yönetimler, meslek odaları, kamu kurum ve kuruluşlarının katılımı ile 24 Nisan 2014 ve 14 Mayıs 2014 tarihlerinde Atatürk Kültür Merkezi Ortak Akıl Çalıştayı düzenlendi.
TÜRKİYE’NİN ÇEŞİTLİ ÜNİVERSİTELERİNDEN AKADEMİSYENLER ÇALIŞTAYA KATILDI
Ankara’nın hepimizin başkenti olması, bu alan için hepimizin söz söyleme hakkının bulunması ve konunun ehemmiyeti nedeniyle Ankara Atatürk Kültür Merkezi Alanı’na ilişkin sorunlar ve çözüm önerileriyle geliştirilen stratejilerin tartışılması ve alanın planlanması ve tasarımına ilişkin her bölgemizden olmak üzere 32 ilden toplam 82 üniversitenin mimarlık, şehir ve bölge planlama ve peyzaj mimarlığı bölümlerinden akademisyenlerin davet edildiği 14 Ekim ve 21 Ekim 2014 tarihlerinde akademik toplantılar düzenlendi.
Akademik toplantılarda, alana ilişkin sorunların ortaya konulması, Atatürk Kültür Merkezi Alanının tarihsel bağlamı ve Cumhuriyet Ankara’sı için simgesel önemini kapsayacak potansiyellerin ortaya konulması, AKM Alanı’nın vizyon ve stratejilerin belirlenerek eylem kararlarının oluşturulması için 3 masada katılımcılarla birlikte üretildi.
Akademik toplantılar ve öncesinde yapılan Çalıştaylar kapsamında Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın çalışmalarına altlık teşkil edecek güncel bir yol haritası oluşturulacak, kamuoyu ve akademisyenlerle paylaşılacak.

Haberleri