Aksaray Belediyesi tarafından sivil toplum kuruluşlarıyla proje bazında fikir alış verişi ve istişare toplantısı düzenledi.
Somuncu Baba Sofrası’nda düzenlenen toplantıya, AK Parti Aksaray Milletvekilleri Ruhi Açıkgöz, İlknur İnceöz, AK Parti İl Başkanı Abdulkadir Karatay, ATSO Başkanı Ahmet Koçaş, Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Doğan Ceylan, Minibüsçüler Odası Başkanı Veysel Öztürk, Memur Sen İl Temsilcisi Mahmut Aslan, Koyun Keçi Yetiştiriciler Birlik Başkanı Mahmut Aktürk, Süt Birlik Başkanı Esat Zengin, Fırıncılar Odası Başkanı Halis Altınsoy, Berberler Odası Başkanı Mehmet Doğan, Manavlar Odası Başkanı Musa Bozkurt, Verenel Dernek Başkanı Serdar Seyirden, 68 Aksaray Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ali Südemen, Tümsiad Başkanı İzzet Çevik, Engelliler Dernek Başkanı Bekir Kaya, Bediüzzaman Kardeşlik ve Hizmet Vakfı Başkanı Erdoğan Kaya, Sağlık Sen İl Başkanı Rıfat Kaya ve Madeni Sanatkarlar Odası Başkanı Mehmet Üçkulak katıldı.
Aksaray’da faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerine hitaben yaptığı konuşmada Aksaray’ı marka şehir yapmak için STK’larla hep birlikte çalışacaklarının altını çizen Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, “Sivil toplum kuruluşlarımıza özellikle önem veriyorum. Şehri tek başına yönetmek değil, istişare etmek ve birlikte bir arada yönetmek önemli. İşin başı bu; sivil toplum kuruluşlarımız bizim ulaşabileceğimiz en uç noktalara ulaşacak konumdalar ve değerli başkanlarım da yapmış oldukları çalışmalarla zaten bunları devam ettiriyorlar. Şehrimiz büyüyor, gelişiyor. Gönlümüzden geçen, marka bir şehir yaratmaktır. Bunu yaparken de tek başımıza değil, birlikte yapmak istiyoruz. Sizlerin görüşleri, fikirleri bizim için önemli. Onları biz teker teker değerlendiriyoruz. Her sivil toplum kuruluşu bizim için önemli ve değerlidir. Her fikir de bizim için değerli ve önemlidir ve dikkate değerdir. Sizlerin bizlere ileteceği projeler ve görüşler doğrultusunda biz ilerleyeceğiz. Yine şehrin muhtelif yerlerinde yapmayı düşündüğümüz projeler var. Salı Pazarı’nın içine yaptığımız ve bitmek üzere olan pazar yeri projemiz var. Manavlar Odası Başkanımla ve o konuyla ilgili diğer başkanlarımızla istişare yapacağız. Balıkçılarımızla görüştük. Bu konudaki projemiz de son haline geldikten sonra tekrar görüşeceğiz. Farklı projelerde ve çalışmalarda da sizlerin mutlaka görüşlerini almak istiyorum” dedi.
Başkan Yazgı ayrıca 9 ayda Aksaray’a yaptığı hizmetleri sinevizyon gösterisi şeklinde STK temsilcilerine tanıtarak, “Mahalle meclisleri kurduk. 25 mahallede kurduğumuz mahalle meclisleri ve iftar sofralarında 20 bine yakın vatandaşımızla bir araya geldik, sorunlara anında çözümler ürettik. Yine belediyemizin girişini değiştirdik. Düzenlemelerin yanı sıra Belediye Meclis Salonumuzu da bize yakışır hale getirdik. Suyla ilgili olarak, sağ olsun vekillerimize, bakanımıza ve de DSİ Genel Merkezi’mizdeki bölge müdürlerimize gerçekleştirdiğimiz ziyaretlerle bu işin üstünde sürekli duruyoruz. Şehrin yaşam kaynağı su için gerekli tüm bürokratik girişimleri tamamladık. 6 tane kuyumuzu açtık. Yaklaşık ortalama her birinden 50 litre/saniye olmak üzere toplamda 300 litre su elde ettik. Amacımız barajdan alınan suyu azaltmak. Bu anlamda kısa orta ve uzun vadede projelerimiz var. Uzun vadedeki projemiz Ecemiş suyuyla ilgili olacak. Değerli vekillerimle o konuda çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Asfalt çalışmasına kenar mahallelerimizden başladık, bu nedenle ’Asfaltsız Mahalle Kalmayacak’ dedik. Çok kısa bir sürede, 25 mahallemize 150 bin ton asfalt dökerek yaklaşık 95 kilometrelik yenilenmiş yol ağını dizayn ettik. Bir gecede yol açma bizim klasiğimiz oldu; modern kavşaklar, kaldırımlar ve özellikle bazı mahallelerimizde trafik kazalarının sık olduğu yerlerde yeni düzenlemeler yapmak suretiyle de şehrimize kazasız belasız günler diliyoruz. Ayrıca, halkımıza daha konforlu hizmet sunmak adına ’Yeni Ulaşım Modeli’ kapsamında aldığımız 60 yolcu kapasiteli, engellilere özel donanımlı, 150 yeni otobüsle Aksaray’ın ulaşımında yeni bir çağı başlattık. Toplu ulaşım hatlarındaki mevcut ve yeni durak noktalarını belirledik, modern duraklarımızı hizmete sunduk. Yaya trafiğini de unutmadık; cadde ve sokaklarda rahat yürünebilmesi için yeni kaldırımlarla birlikte engelli vatandaşlarımıza özel rampalar yaptık, kaldırım işgaline son veren düzenlemeyi devreye aldık. Kılıçaslan Parkı 2. Etap kapsamında 160 Bin metrekarelik alanda yeşillendirme ve çevre düzenlemesi çalışmalarını gerçekleştirdik. Restoran, kamelyalar, yürüyüş ve bisiklet parkurları, dinlenme ve jimnastik alanları ekledik. 3. Etap proje çalışmamız devam etmektedir. Seyir Terası önceki dönemden devam eden bir projemiz; onu da bitirdik ve önümüzdeki Mayıs ayında açmayı planlıyoruz. Bir iki ilave daha yapacağız ve burayı hem kafeterya hem lokanta olarak kullanmayı planlıyoruz. Ayrıca çocuklarımıza masal gibi bir Aksaray sunmak için çizgi film ve masal kahramanlarının yer aldığı oyun alanları oluşturduk. TOKİ Konutları bölgesinde kurduğumuz dev rekreasyon (eğlendinlen) alanımızda, sportif sahalardan yürüyüş parkurlarına, parklardan havuz, dinlenme ve piknik noktalarına kadar her ayrıntısını en modern düzeyde planladığımız farklı bir sosyal konsepti hayata geçiriyoruz” diye konuştu.