Aksu Kent Konseyi’nde Ateş Dönemi

Aksu Kent Konseyi ikinci seçimli genel kurulunu gerçekleştirdi.
Kurucu başkan Turan Şahin’in aday olmadığı seçimleri tek aday olan Eğitim Uzmanı Tülay Ateş kazandı. Kent Konseyi’nin kurucu başkanlığını yapan Turan Şahin, ilçe için yaptığı özverili çalışmalarının ardından görev süresini doldurarak bayrağı Eğitim Uzmanı Tülay Ateş’e devretti. Başkanlığı döneminde kendisine destek veren başta Aksu Belediyesi olmak üzere tüm kurumlara ve muhtarlara teşekkür eden Şahin, “Konsey başkanı olmasam da bundan sonra da ilçeye hizmet aşkım hiç bitmeyecek” dedi.
Tek liste olarak seçime giren ve başkanlığı kazanan Aksu Anadolu Lisesi Müdürü Tülay Ateş ise hedeflerini sıraladı. Ateş, “Kent Konseyi artık kurumsal bir yapı kazandırmak istiyoruz. Mevzuatta belirtildiği şekilde üzerimize düşen görevleri yapacağız. Bundan sonraki hedefimiz öncelikle Türkiye Kent Konseyleri Birliğine üye olmak. Türkiye Kent Konseyleri Birliği Genel Sekreteri ile bir takım görüşmeler yapıldı. İnşallah üyeliğimizi sağlamaya çalışacağız” şeklinde konuştu.
Aksu Belediye Başkanı Halil Şahin de yaptığı konuşmada Kent Konseyi ile güç birliği yapacaklarını kaydetti.
Tülay Ateş’in listesinde yürütme kurulunda Veli Ateş, Alim Uysal, Cevdet Metin, Ali Rahmi Hocalar, İbrahim Ekici, İbrahim Baki Gülcü, Mustafa Altıntaş, Derya Kasım Bilge, Süleyman Kaplan yer aldı. Kadın Meclisi Başkanlığına Fatma Karabelen, Gençlik Meclisi Başkanlığına Mustafa Kaygusuz, Çocuk Meclisi Başkanlığına Seyrana Shamurotova, Çocuk Meclisi Koordinatörlüğüne Ayşe Çırpan, EXPO 2016 Yabancı Dil Danışmanlığına Kamil Kartal ve Basın Danışmanlığına Zübeyde Yıldız seçildi.

Haberleri