Aktob’un Grup Oteller Araştırması Yayınlandı

AKTOB Araştırma Birimi tarafından, Türkiye’nin grup ve zincir otellerinin, 10 farklı kriter ve gösterge ile ele alınıp değerlendirildiği, “Grup Oteller Gelişim Endeksi (GHG Index) 2014 Araştırması”nın ilki yayınlandı.
Türkiye’de ilk defa gerçekleştirilen, Grup Oteller Gelişim Endeksi (GHG Index) 2014 Araştırması verilerine göre,gelişmişlik sıralamasında Divan Hotels, Dedeman Hotels, Kaya Hotels, Rixos Hotels ve Limak International Hotels ilk 5 grubu oluşturdu.
Bu grupları Crystal Hotels, Barut Hotels, Voyage Hotels, Anemaon Hotels ve Paloma Hotels, Titanic Hotels, The Marmara Hotels, Delphin Hotels, IC Hotels ve WOW Hotels izledi.
Araştırma kapsamı dışında tutulan uluslar arası gruplar içinde yapılan değerlendirmeye göre ise en yüksek gelişmişlik düzeyinde ilk sıraları Hilton Worldwide, Wyndham Hotels, Accor Hotel Türkiye, Starwood Hotels ve Intercontinental Hotel Grup aldı.
Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (AKTOB) Araştırma Geliştirme Birimi (AR-GE) tarafından 10 farklı kriterle ele alınıp değerlendirilen grup ve zincirlerin gelişmişlik durumları, her yıl düzenli aralıklarla yayınlanacağı bildirildi.

Haberleri