Muğla’nın Bodrum ilçe Belediyesinin Sözlü Tarih Çalışmaları kapsamında "Geçmişten Geleceğe Bodrum’da Seçilmiş Belde Belediye Başkanları"nın konuk edildiği toplantı gerçekleştirildi.
Bodrum Belediyesi Sözlü Tarih Çalışmaları Gönüllü Çalışma Grubu tarafından "Anılarla Bodrum Sohbetleri"nin 18.’si, "Geçmişten Geleceğe Bodrum’da Seçilmiş Belde Belediye Başkanları" konulu toplantıyla devam etti. Bodrum Belediyesi Trafo Bodrum Hakan Aykan Kültür ve Sanat Merkezi’de gerçekleşen toplantıya konuşmacı olarak, kapanan Gündoğan Belediyesi Meclis Üyeleri; Salaadtin Erdoğan, Mümtaz Özçelik ve Mustafa Eser, Yalıkavak Belediyesi Meclis Üyesi Osman Çınar, Mumcular Belediye Başkanları; Mehmet Başol ve Birol Aydın, Mumcular Belediyesi Meclis üyesi Halil Işık, Bitez Belediye Başkanları; Remzi Güngör ve İbrahim Çömez, Gümüşlük Belediye Başkanı Mehmet Tire, Konacık Belediye Başkanı Hüseyin Kuru’nun oğlu Sinan Kuru ve Göltürkbükü Belediye Başkanı Halil İbrahim Kaynar katıldı.
Bodrum Belediyesi Sözlü Tarih Çalışmaları Gönüllü Çalışma Grubu Sözcüsü Nuran Yüksel, "Bodrum Belediyesi Sözlü Tarih Çalışmaları ’Anılarla Bodrum Sohbetleri’ Gönüllü Çalışma Grubunun 2006 yılından beri sürdürdüğü çalışmalarının bir yenisinde daha buluşuyoruz. Cumhuriyetimizin 91. kuruluş yıldönümü nedeniyle Bodrum Belediyesinin destekleriyle geçen ay Bodrum Belediye Başkanlarını davet etmiştik. Bu ay da kapanan belde belediye başkanlarını toplantımıza davet ettik. Cumhuriyetin en önemli kazanımlarının birisi de; seçme ve seçilme hakkıdır. Ekim ayında Bodrum’un geleceğini, Bodrum’un çocuklarını emanet ettikleri şehreminlerini bir araya getirelim ve onları sesleriyle, görüntüleriyle, dönemleriyle ilgili küçük küçük anılarıyla kayıt altına alalım ve tarihe not düşelim istedik." dedi.
Toplantıda ilk konuşmayı Yalıkavak Belediyesi Mehmet Bayzıt dönemi Meclis Üyesi Osman Çınar yaptı. Çınar yaptığı konuşmada; "Yalıkavak’ta 1989 yılında belediye oldu. Mehmet Bayzıt döneminde meclis üyeliği yaptım. Belediyede biz çapımız yokken, belediye mevduatını bilmeden, belediye tecrübesi olmadan göreve başladık. Belediye açıldığı zaman, belediye meclisi arkadaşlarımızla; mühürlerimizi, mazbatalarımızı kendi paramızı katarak aldık ama Yalıkavak’a çok büyük hizmetler yaptık. O zamanlar yol ve su yoktu. Belediye olur olmaz yolu ve suyu getirdik. Paramız yok, vakıflara toprak satıyoruz. Gelen parayla vatandaşa hizmet yaptık." dedi.