Antalya’da 14 Ağustos Rabia Günü

Antalya’da 40 derecelik sıcağa rağmen 14 Ağustos Rabia Günü eylemi yapıldı.
Kazım Özalp Caddesi (Kapalıyol) havuz başında Antalya Rabia Platformu ve Genç Memur Sen Antalya Şubesi tarafından düzenlenen etkinlikte basın bildirisi okunarak Mısır’daki Sisi hükümeti ve farklı yerlerde yaşanan vahşet ve zulümler protesto edildi. Çeşitli slogan atan grup, sık sık Rabia işareti yaptı.
Basın açıklamasını okuyan Genç Memur Sen Antalya Şube Başkanı Arif Aydeniz, 14 Ağustos Rabia Günü’nde Türkiye’nin dört bir yanında zalimlere karşı eylem yapıldığını belirterek, Rabia’nın Mısır’da bir meydanının adının olmadığını, insanlığın zulme ve zalime meydan okuduğu meydanın adı olduğunu söyledi.
Aydeniz, dünyanın Rabia Meydanı’ndaki özgürlük ve demokrasi nidalarına sessiz kalındığını savunarak, “14 Ağustos, Mısır’daki darbeci Sisi, Suriye’de canisi Esad, Gazze’de İsrail’in, Doğu Türkistan’da Çin’in, Arakan’da, Orta Afrika’da, dünyanın farklı yerlerinde insanlığı katleden zalimlerin kabus günüdür. 14 Ağustos, insanlığın vicdanını dünyaya hakim kılmak isteyen bütün insanların zalimi def etmenin, zulmü fek etmenin merhamet ve adaleti insanlığa hediye etmenin ve Müslümanların ayağa kalma günüdür” dedi.
14 Ağustos’un ‘Dünya Rabia Günü’ olduğunu dile getiren Aydeniz, “Rabia Günü insanlığın vicdanına seslenme günüdür. Mazlumlara el verme günüdür. Bütün zalimlere birlikte direnme ve dinlenme günüdür. Rabia Günü, çocuklarımıza, gelecek nesillere, dünya insanlığına birlikte yaşayabileceğimizi, birlikte yol alabileceğimizi, zulmü ve zalimleri birlikte bitirebileceğimizi haykırma günüdür. Bugün 14 Ağustos Rabia Günü, hep birlikte ayağa kalkacağız. Huzurun, barışın, kardeşliğin ve adaletin hakim olduğu yeni ve adil bir dünya kuracağız. Zulüm gören her yeri zalim yönetimlerden kurtaracağız” diye konuştu.
Açıklamanın ardından yaklaşık 50 kişilik grup sloganlar atarak dağıldı.

Haberleri