Antalya’da Rus Ve Ukraynalılar, Dostluk Şenliği’nde Buluştu

Antalya’da Deepo Outlet Alışveriş merkezi tarafından bu yıl 5’incisi düzenlenen Rus-Ukrayna ve Türk Kültürleri Dostluk Şenliği başladı. Rusya,Türkiye ve Ukrayna halkları arasında ulusal, kültürel ve aile geleneklerinin güçlendirilmesinin amaçlandığı dostluk şenliğinin ilk günü renkli görüntülere sahne oldu.
Bugün Antalya’da yaşayan Rus ve Ukraynalı vatandaşların aileleriyle birlikte yoğun katılım gösterdiği şenliğin açılışı Antalya Vali Yardımcısı Serdar Cevheroğlu, Deepo Outlet Center Genel Müdürü Cem Livanelioğlu, Halkla İlişkiler Müdürü Emel Çakmak , Alanya Rus Dili Konuşanlar İşbirliği ve Dayanışma Derneği Başkanı Anjelika Anzhela, Ukrayna Ailesi Derneği Başkanı Vikrorya Parlak ve Rusya Dostluk ve Kültür Derneği Başkanı Marine Sorokina tarafından tarafından yapıldı.
Deepo ana sponsorlüğünde Antalya Büyükşhir Belediyesi ile Konyaaltı Belediyesi ilye Ukrayna Ailesi Derneği ve Rusya Dostluk ve Kültür Derneği tarafından da desteklenen şenlik 5 Aralık tarihine kadar devam edecek.
Şenliğin açılışında konuşan Deepo Outlat Center Genel Müdürü Cem Livanelioğlu, bu yıl 5. si düzenlenen şenlik sayesinde Antalya’da yaşayan Rus ve Ukraynalı vatandaşlarla sosyal ve duygusal bağların geliştiğine dikkat çekerek, "Biz Rus ve Ukraynalı dostlarımızı seviyoruz ve onlarla birlikte yaşamaktan mutluyuz" dedi.
Alanya Rus Dili Konuşanlar İşbirliği ve Dayanışma Derneği Başkanı Anjelika Anzhela, Ukrayna Ailesi Derneği Başkanı Viktorya Parlak , Rusya Dostluk ve Kültür Derneği Başkanı Marine Sorokina ile St.Ptersburg Üniversitesi’nden Prof.Dr. Gydar İmanıv’un konuşmalarının ardından söz alan Antalya Vali Yardımcısı Serdar Cevheroğlu, Antalya ve Türkiye’de binlerce Rus ve Ukraynalı’nın yaşadığını söyledi. Cehreoğlu "Bu rakamın kat be katını ise Ukrayna’da Rusya’da yaşayan Türk vatandaşlar oluşturuyor. Karadeniz’i paylaşıyoruz, bu deniz bizim dostluk denizimiz. Rus ve Ukraynalı kardeşlerimizin üzüntüsü üzüntümüz, sevinci sevincimizdir" dedi.
Konuşmaların ardından katılımcılara plaketleri Deepo outlet Center Halkla İlişkiler Müdürü Emel Çakmak tarafından verildi. Program 5. yıl pastasının kesilmesiyle devam etti. Antalya Büyükşehir Belediyesi bando takımının gösterisinin ardından program Ukrayna Folklor Derneği, Rus Folklor Dans Derneği österisiyle sona erdi.

Haberleri