Muş Milli Eğitim Müdürü Cevdet Arslan, 2014 yılının verimli geçtiğini ifade etti.
2014 yılında yapılan yatırımlarla ilgili yazılı bir açıklama yapan Cevdet Arslan, 2014 yılında kentte yapılan eğitim yatırımları ve atamalarla ilgili bilgiler verdi. 2014 yılının Milli Eğitim Bakanlığı’nda oldukça yoğun geçtiğini vurgulayan Arslan, 2014’ün Muş’un eğitim-öğretimi açısından da verimli bir yıl olarak geçtiğini dile getirdi. 2014 yılında yapılan çalışmaları özetleyen Arslan, “Çıkan kanun ve yeni yönetmelikler gereği okul müdürlerimizde değişim ve yenilenmeler oldu. 79 okul müdürümüz yeniden veya ilk defa atandı. Müdür yardımcılıklarından dört yılını dolduranlardan bir kısmı yenilendi. Ehliyet ve liyakate dayalı bu atamalar sonunda, eğitim yöneticilerimizde yenilenme ve değişimler olmuş olup, bu da eğitimimize dinamizm getirmiş olup, ileriye dönük olumlu yansımaları olacaktır. 2014 yılında ilimizden çeşitli sebeplerle bin 400 öğretmen tayinle başka illere gitmiş olup, yoğun çalışmalarımız sonucu bin 700 öğretmen ilimize ilk atamayla gelmiş ve dolayısıyla 300 öğretmen fazla gelmiştir” dedi.
Geçici görevlendirmelerin önüne geçtiklerini belirten Arslan, açıklamasını şöyle sürdürdü:
“Alışkanlık haline gelmiş geçici görevlendirmeleri sonlandırarak, köylerimize kadrolu öğretmenlerimizin gitmesini sağladık. Kadrolu öğretmenlerimizin köylerimize gitmesinden dolayı, öğrencilerimizin akademik başarılarının artmasının sağlanmasının yanında, okullarımızın ihtiyaç ve eksiklikleri öğretmenlerimiz tarafından biran önce tespit edilmiş ve ihtiyaçların müdürlüğümüz imkânları ölçüsünde giderilmesini sağlamamıza vesile olmuştur."
Yapılan yatırım ve onarımlara da değinen Arslan, “Okullarımızdan gelen yoğun talepler doğrultusunda, 143 okulumuzun WC, bahçe duvarı, boya badana, çatı onarımı, kapı ve pencere onarım, lojman gibi genel onarımlarını 7 milyon 500 bin TL harcama yapılarak okullarımızın fiziki ortamlarının iyileştirilmesini sağladık. Bu rakama ortaöğretim okullarımızın harcamaları ve ilçe kaymakamlıklarımızın, ilçe özel idareleri vasıtasıyla kendi imkânlarıyla yaptıkları iyileştirilmeler dâhil değildir. Ayrıca yaklaşık 8 milyon 900 bin TL harcanarak okullarımızın, sıra, yazı tahtası, bilgisayar gibi donatım malzemeleri alınıp okullarımıza dağıtılarak, yeni açılan dersliklerimizin donatılması yanında okullarımızın eskiyen araç gereçlerinin de yenilenmesi sağlanmıştır. Fatih Projesi kapsamında 123 okulumuza akıllı tahta döşenmesi için altyapı çalışmaları başlamış, devam etmektedir. 435 derslik eğitim öğretime açılmış, bir 280 öğrencilik 5 pansiyon faaliyete alınmış, 210 yatak kapasiteli 2 öğretmenevi açılmış ve 10 lojman yapılarak yaklaşık 70 milyon TL ödeme yapılmıştır. Okullarımızda ve yaygın eğitim kurumlarımızda, öğrencilerimizin sosyal kültürel gelişimlerini sağlamak, yetişkinlerin ise meslek edinmeleri için tüm talepler değerlendirilerek kurslar açılmıştır" diye konuştu.