Atso Başkanı Budak, Polonya Büyükelçisi Cieniuch’ı Ağırladı

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Çetin Osman Budak, Polonya Büyükelçisi Mieczyslaw Cieniuch ve Antalya Fahri Konsolosu Sururi Çorabatır’ı makamında ağırladı.
ATSO Başkan Çetin Osman Budak, Sururi Çorabatır gibi deneyimli bir turizmcinin Polonya’nın Antalya Fahri Konsolosu olarak görevlendirilmesinden memnuniyet duyduğunu ifade etti. Budak, “Sururi Çorabatır kardeşimle, Antalya Tanıtım A.Ş.’nin kuruluşu olmak üzere birçok organizasyonda birlikte görev yaptık. Hem kentimiz hem de Polonya için önemli bir kazanç. Yeni görevi hayırlı olsun” dedi.
Budak, evsahibi olarak ATSO Yönetim Kurulu Üyeleri Erol Erkan, Mustafa İssi, Ayhan Kızılsavaş’ın da bulunduğu ziyarette, Antalya ekonomisi ve Oda’nın çalışmaları hakkında bilgiler verdi. Polonya - Türkiye ilişkilerinin 600 yıllık tarihi bir geçmişe sahip olduğunu belirten Budak, bu tarihi birlikteliğin ticari ilişkilerde de kendisini gösterdiğini, Türkiye ile Polonya arasındaki ticaret hacminin yıllık 5 milyar dolar seviyesinde olduğunu ve bu rakamın her geçen gün arttığını bildirdi.
Antalya ile Polonya arasındaki ticareti daha da geliştirme arzusunda olduklarını ifade eden Budak, “Antalya turizminin gelişimi bir başarı öyküsü. Kentimiz, 1980’li yıllardan itibaren devlet teşvikleri ve turizmcilerin inanılmaz gayretleri ile bugün dünyanın en çok ziyaretçi çeken turizm destinasyonları arasında yer alıyor. Tarım üretiminde de Türkiye’de lideriz. Çevre dostu sanayi tesislerimizin üretimi ve ihracatı her geçen gün artıyor. Serbest Bölgemiz ise lüks yat üretiminde dünya çapında önemli bir yer edindi. Karşılıklı işbirlikleri ile deneyimlerimizi paylaşabiliriz” diye konuştu.
Turizmi ülkeler arasında bir barış köprüsü olarak gördüklerini belirten Budak, Türkiye’nin komşularındaki karışıklıklara karşın turizmde bu yıl yüzde 10 düzeyinde bir artış beklendiğini söyledi. Budak, “Bu gelişme biraz da turizmin barış rolü sayesinde. O yüzden bu dostlukların gelişmesinde büyük yarar görüyoruz” dedi. Polonya Büyükelçisi’ni 2016 yılında Antalya’da yapılacak EXPO 2016’ya da davet eden Budak, “Dostumuz Polonya’nın EXPO 2016’ya bir stantla katılarak ilişkilerimizin gelişmesine katkı yapmasını bekliyorum” diye konuştu.
Polonya Büyükelçisi Mieczyslaw Cieniuch ise Polonya’nın Türkiye’de görev yapan 137. Büyükelçisi olduğu bilgisini verdi. Antalya’nın başta turizm olmak üzere zenginlikleri konusunda bilgi sahibi olduğunu belirten Büyükelçi Cieniuch, “Fahri konsolosluğumuzun da desteği ile birlikte ticareti ve ikili ilişkileri geliştirmek için her türlü işbirliğine hazırız” mesajı verdi. Cieniuch, Başkan Budak’ın EXPO davetinden memnuniyet duyduğunu belirterek, “Mutlaka Antalya’da olacağız” ifadesini kullandı.
Antalya Fahri Konsolosu Sururi Çorabatır da ziyarette yaptığı konuşmada, ATSO Başkanı Budak’ın aynı zamanda Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nde Başkan Yardımcısı olarak görev yaptığını hatırlatarak, “Sayın Budak’ın bu görevi sadece Antalya ile ilişkilerin gelişmesi için değil tüm Türkiye çapında ticari bağlantılar ve ikili ilişkiler kurmak adına önemli. Biz turizmciler özellikle ATSO’yu ve Sayın Budak’ı bir şans olarak görüyoruz. ATSO bizim bütün çalışmalarımızda en büyük destekçimizden birisi. Bu vesileyle bir kez daha teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Haberleri