Atso’da Eximbank Kredileri Bilgilendirme Semineri

Antalya Ticaret Ve Sanayi Odası (ATSO) üyelerine yönelik “Eximbank Kredileri Bilgilendirme Semineri” düzenlendi.
ATSO Meclis Salonu’nda yapılan seminere; ATSO Yönetim Kurulu Üyesi Ethem Tayfun Kavukcu, Eximbank Ankara Bölge Müdürü Funda Baydar, Sigorta Müdür Yardımcısı Burcu Gökçe Yılmaz Akın, Kıdemli Uzman Semra Adıyaman ile Eximbank Konya İrtibat Bürosu Pazarlama Yöneticisi Hamza Çalık, Pazarlama Yöneticisi Yardımcısı Murat Pekmezci ile ATSO üyeleri katıldı.
Seminerin açılışında bir konuşma yapan ATSO Yönetim Kurulu Üyesi Ethem Tayfun Kavukcu, Türkiye’nin en büyük sorunlarından biri olan cari açık problemini azaltmanın yollarından birisinin ihracatı artırmaktan geçtiğini vurguladı.
Antalya iş dünyasının çatı örgütü Antalya Ticaret ve Sanayi Odası olarak üyeleri uluslararası pazarlara açmak için kümelenme projeleri ile önemli destekler verdiklerini vurgulayan Kavukcu, şunları söyledi:
“ATSO olarak ülkemizin 2023 yılında 500 milyar Dolar ihracat hedefi doğrultusunda üyelerimizi yurt dışı pazarlara açacak projeler ortaya koyuyoruz. Bu vizyonla yapı, gıda ve tarım sektörlerinde kümelenme modeli oluşturarak Ekonomi Bakanlığımız’ın da desteği ile üyelerimizin ihracat potansiyellerini geliştiren programlar yürütüyoruz. Yine son derece önemli bir proje olan Avrupa İşletmeler Ağı Projemiz kapsamında, 2008 yılından beri Antalya firmalarını 52 ülkeden işletmelerle eşleştiriyoruz, ticari bağlantılar kurmalarına ön ayak oluyoruz. Bu projeler kapsamında bugüne kadar çok sayıda Antalya firması, iletişime geçtikleri firmalardan mal aldılar, mal sattılar ve birçok ülkeye teknoloji transferleri yapıldı.”
İhracatçıları ulusal düzeyde desteklemenin ve onlara finansal bazı olanaklar sağlamanın önemine değinen Kavukcu, Eximbank’ın desteklerinin katlanarak büyüdüğünü 2010’da 3,8 milyar dolar düzeyindeki kısa vadeli ihracat kredilerinin, 2013’de 5 katına çıkarak 19,7 milyar dolar düzeyine yükseldiğini kaydetti.
Eximbank Ankara Bölge Müdürü Funda Baydar da konuşmasında Eximbank kredileri ve uluslararası krediler hakkında ayrıntılı bilgiler verdi. Sigorta Müdür Yardımcısı Burcu Gökçe Yılmaz Akın ise, ihracat yaparken alacakları da güvence altına alan, aynı zamanda alacak üzerinden finansman sağlayan “İhracat Kredi Sigortası” ile detaylı bir sunum yaptı.
ATSO Yönetim Kurulu Üyesi Ethem Tayfun Kavukcu, Eximbank Ankara Bölge Müdürü Funda Baydar’a günün anısına ATSO Güzel Sanatlar Lisesi öğrencileri tarafından yapılan bir tablo takdim etti.

Haberleri