Atso’dan Kobi’lere “enerji Verimliliği Ve Finansal Destekler Semineri”

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) eğitim faaliyetlerini sürdürüyor.
ATSO çatısı altında çalışmalarını sürdüren ATSO Akademi, 15 Aralık tarihinde KOBİ işletmelerine yönelik “Kobilerde Enerji Verimliliği ve Finansal Destekler Semineri” düzenleyecek.
Seminere ilişkin açıklamada bulunan ATSO Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Osman Budak, artan enerji maliyetlerinin, enerji verimliliği kavramını ön plana çıkarttığını söyledi. Enerji verimliliğini, sürdürülebilir kalkınmanın ve rekabetçiliğin en önemli bileşenlerinden biri olarak değerlendiren Budak, “İşletmelerimizle dünya ile rekabet etmek istiyorsak maliyetlerimizi düşürmemiz gerekiyor. Enerji maliyetleri de üretim maliyetini belirleyen en önemli kalemlerden birisi. Ülkemizde gerek kamu, gerek özel sektör gerekse sivil toplum kuruluşlarının enerji verimliliğinin arttırılması için yeni teknolojilere ve yöntemlere ulaşılmasında, bunların yaygınlaştırılmasında öncü rol oynamaları gerekiyor. Biz de bu bilinçle, KOBİ’lerde enerji verimliliği çalışmalarına katkı sağlamak amacı ile bir seminer düzenleyeceğiz” dedi.
15 Aralık günü saat 13:30 da ATSO Meclis Salonu’nda düzenlenecek seminerde İTÜ Kimya Metalurji Fakültesi Öğretim Üyesi ve Enerji Ekonomisi Derneği Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Filiz Karaosmanoğlu, MMO Enerji Komisyonu Üyesi Tülin Keskin, Türkiye Sınai Kalkınma Bankası Kurumsal Pazarlama Yöneticisi Hanefi Özbilen ve Türkiye Sürdürülebilir Enerji Finansmanı Programı Banka İşleri Müdürü Seyran Hatipoğlu ‘nun bilgilerini paylaşacaklarını belirten Budak, konuya ilgi duyan tüm üye ve çalışanları etkinliğe davet etti.

Haberleri