AYDIN’DA ŞOFÖRLER HALKLA KAYNAŞACAK

Aydın Şoförler Odası’nın GEKA tarafından desteklenen ‘Şoförler Halka Kaynaşıyor’ projesi kapsamında 1000 şoförle 3 ay boyunca yürütülecek çalışmalarda sektörün geleceğine ışık tutulacak.
Aydın Şoförler Otomobilciler Otobüsçüler ve Minibüsçüler Esnaf Odası’nın hazırladığı “Aydın’da Şoförler Halkla Kaynaşıyor, Verimlilik Artırma ve Toplumsal Kalkınma Projesi”, Güney Ege Kalkınma Ajansı (GEKA) tarafından desteklenmeye uygun görüldü. 74 bin TL bütçeyle 3 ay boyunca devam edece proje çalışmalarında anket çalışması yapılacak 1000 şoförün ‘öfke ve stres kat sayısı’ belirlenecek. 90 günlük iyileştirme döneminde eğitimler ve bire bir mülakatlar gerçekleştirilecek. Aydın genelinde toplu taşıma, servis ve taksi kullanan vatandaşlar ve şoför esnafıyla gerçekleştirilecek anketle tarafların karşılaştıkları sorunlar ve beklentileri ortaya konularak şoför-halk kaynaşması sağlanacak.
Çalışmalarına bugün itibaren başlanılan projede GEKA’nın açtığı ihaleyi kazanan İdea Psikolojik Hizmetler firması ile Aydın Şoförler Otomobilciler Otobüsçüler ve Minibüsçüler Esnaf Odası arasında protokol imzalandı. Protokol töreninde Aydın Şoförler Odası Başkanı Semih Özmeriç, Başkan Vekili Oktay Mantar, Genel Sekreter Ahmet Engin, firma temsilcisi Özge Yaren Yavuz ile Aydın Şoförler Odası Yönetim Kurulu üyeleri hazır bulundu.
Projenin gerçekleşmesine onay ve destek veren yönetim kurulu üyelerine teşekkür ederek konuşmasına başlayan Oda Başkanı Semih Özmeriç, Türkiye’de ulaşımın yüzde 95 gibi yüksek bir oranla karayolu ile yapıldığına ve meydana gelen kazalarda da yüzde 95 oranında insanların kusurlu olduğuna dikkat çekti. Özmeriç, “Bu araçlarla, bu yollarda kaza yapılması imkansız gibi gözükse de trafik kazaları gündemin ilk sırasındaki yerini koruyor. Bu da araç kullananın önemli bir meziyet olmadığını gözler önüne seriyor. İnsan unsuru her konuda olduğu gibi araç kullanma konusunda da büyük önem taşıyor. Kişi odaklanmadığı ve çeşitli sıkıntılar içerisinde olduğu zaman kaza yapmak kaçınılmaz oluyor. Bu mesleği profesyonel olarak yapan ve evlerine bu işten ekmek götüren bizlerin şoförlük mesleğini en iyi şekilde yapması gerekiyor. 90 gün sürecek bu projeyle sabahtan akşama kadar direksiyon sallayan ve sürekli insanlarla diyalog halinde olan meslektaşlarımızın yaşadıkları sıkıntıları ve onların psikolojik durumlarını ortaya koymak istedik” dedi.
“ŞOFÖRLÜĞÜN DE ARTIK BİLİMSEL YAPILMASI GEREKİYOR”
Hazırlanan bu projenin şoför esnafı için önemli bir fırsat olduğuna değinen Semih Özmeriç, “Bu projeyle hem şoför esnafımıza hem yanlarında çalıştırdıkları kişilere hem de vatandaşlarımıza ulaşmayı hedefliyoruz. Proje kapsamında ‘öfke kontrolü’ başta olmak üzere farklı konularda eğitici seminerler düzenleyeceğiz. Çalışmalarımızı projeyle sınırlandırmayıp, bundan böyle esnafımıza yönelik faaliyetlerimizi artırarak sürdüreceğiz. Amacımız şoför esnafımızın kendisini tanımasını sağlamak ve trafikte nasıl davranması gerektiğini öğretmektir. Çağımızın ulaştığı noktada artık şoförlük mesleğinin de bilimsel olarak yapılması gerekiyor. Şoför olmak önemli değil, iyi bir insan olmak önemlidir. Bu yüzden bizim mesleğimizi en iyi şekilde icra etmemiz gerekiyor. Şoför esnafımızın kendilerini geliştirmeleri için bu fırsatı değerlendirmesini istiyoruz” şeklinde konuştu.

Haberleri