Baka Ve Kosgeb’den Girişimcilere Altın Tavsiyeler

Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA) Genel Sekreteri Tuncay Engin ile KOSGEB Isparta Hizmet Merkezi Müdürü Yurdun Yıldırım, Isparta’da akşam gerçekleştirilen girişimcilik eğitimi alan kursiyerlere önemli bilgiler verip tavsiyelerde bulundu.
İstihdamın korunması, arttırılması geliştirilmesi ve işsizliğin azaltılmasına yardımcı olmak amacıyla gerçekleştirilen eğitime katılanlara KOSGEB ve BAKA destekleri, iş hayatında dikkat edilmesi gereken sektörlerindeki gelişmelerini takibi, pazarın analizi, tasarım, kalite, markalaşma gibi önemli noktalara dikkat çekildi.
BAKA Genel Sekreteri Tuncay Engin ile KOSGEB Isparta Hizmet Merkezi Müdürü Yurdun Yıldırım, Isparta KOSGEB Salonu’nda uygulamalı girişimcilik eğitimi alan 28 kursiyerle buluştu. Girişimciler için destek veren önemli kurumlardan BAKA ve KOSGEB’in verdiği destekler ile iş hayatlarında desteklerden nasıl yararlanabilecekleri konularında bilgiler verildi.
BAKA ve diğer kurumlarla birlikte gerçekleştirilen eğitimlerin önemini vurgulayan KOSGEB Müdürü Yıldırım, girişimci adaylarının yapacakları işin sektöründeki gelişmeleri takip etmeleri gerektiğini belirtti. Yıldırım, “Ar-Ge inovasyon destekleri ile diğer destekler konusunda bilgi sahibi olmalısınız. İstihdam, fuar, eğitim danışmanlığı gibi çalışmalarınızı sürdürün. Hedefinizi belirleyen sektörünüzdeki gelişmeleri takip edin. Fuarları gezin. Talep nedir, pazar analizini yapın. Başarılar dileriz” şeklinde uyarılarda bulundu.
KOSGEB ile birlikte 3 yıldır Isparta, Burdur ve Antalya ile ilçelerde 52 Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi gerçekleştirdiklerini ve talep doğrultusunda sürdürüldüğünü belirten BAKA Genel Sekreteri Tuncay Engin de, “2011’de başlayan Antalya, Isparta ve Burdur merkezleri ile ilçelerinde bugüne kadar 52 kez gerçekleştirilen uygulamalı girişimcilik eğitimlerimiz sürüyor. Bin 647 kursiyerimiz eğitimlerini tamamladı ve 151 işyeri açıldı, 30 girişimcimizin de kısa süre sonra açmasını bekliyoruz. İşyeri açılışına bakıldığında Türkiye ortalaması yüzde 4 ile 5 arasında iken Batı Akdeniz’de bu oran yüzde 9 ile 10. Hepimizin çalıştığının somut göstergesi” dedi. Girişimci adaylarının gerçekçi olmaları ve kendilerine güvenlerini asla kaybetmeleri konusuna vurgu yapan Engin, “Hayal kırıklığı yaşamamak için gerçekçi olun. Pazar piyasa koşullarını gözlemleyin. Gerçekçi olup kaliteyi yakalayıp sıfırdan başlayıp trendlerin ve ihtiyaçların takibi sonucu büyüyebilirsiniz. Tasarım, kalite, reklam, markalaşma, standart, farklı olma büyümenizi sağlayacaktır. Sizlere iş hayatınızda başarılar diliyor, KOSGEB Müdürü Yurdun Yıldırım’a, eğitmen Yrd.Doç.Dr. İrfan Ateşoğlu’na ve kursiyerlerimize katılımları için teşekkür ediyorum” diye konuştu.
70 saatlik uygulamalı grişimcilik eğitimleri başarıyla tamamlayan ve iş planı KOSGEB kurulunca kabul gören yeni girişimciler, KOSGEB’den 3 bin lira işletme kuruluş desteği, 15 bin lira kuruluş dönemi makine, teçhizat ve ofis donanım desteği ve 12 bin lira işletme giderleri desteği olmak üzere toplam 30 bin lira hibe desteği alabiliyor. Girişimciler, talep etmeleri halinde ayrıca 70 bin liraya kadar ilk iki yıl ödemesiz 4 yıl vadeli krediden de yararlanabilecek.

Haberleri