Bakan Kılıç: “çifte Standart Yapmayın”

Gençlik ve Spor Bakanı Çağatay Kılıç, dış basının Kobani eylemlerinde kolluk kuvvetlerinin müdahalesini eleştirmesine ilişkin, “Bizi eleştiren bazı ülkelerin kolluk kuvvetlerine herhangi bir müdahale yapıldığında nasıl tepki verdiklerini de çok iyi biliriz. Çifte standart yapmayın. Dürüst olacaksınız. Eşit olacaksınız” dedi. Kılıç’ın sanal iletişimin olumsuzlukları üzerine yaptığı konuşması sırasında salonda bulunan dinleyicilerin akıllı telefonları ile meşgul olması ise dikkat çekti.
Rize’de İsmail Kahraman Kültür Merkezi’nde düzenlenen AK Parti Tanışma Kurulu Toplantısı’nda konuşan Gençlik ve Spor Bakanı Çağatay Kılıç, gündeme dair gelişmeleri değerlendirdi. AK Parti’de üç dönem kuralının geçerli olduğunu ifade eden Bakan Kılıç, “AK Parti’de üç dönem kuralı var. Üç dönem kuralı da işliyor ve devam edecek. Ama bu şu anlama gelmiyor. Biz TBMM’de üç dönem milletvekilliği yapan milletvekillerimizden ayrılıyoruz. AK Parti’ye hizmet etmenin, Türkiye’ye hizmet etmenin tek yeri TBMM değildir. Ülkesine, milletine, devletine hizmet etmek isteyenlerin tek adresi TBMM değildir. Biz AK Parti olarak bizden önceki ve sonraki tüm tecrübelerden, tecrübesi olan, söyleyecek sözü olan herkesi dinlemeye hazırız. Bırakın dinlemeyi, onlar ile beraber çalışmaya hazırız. Çünkü makamlar gelip geçicidir. Hizmet etmek için milleti uğruna ter dökmek için çalışmak isteyen herkese makam vardır. O makam da milletin gönlüdür” dedi.
O MANŞETİ HATIRLATTI
Bakan Kılıç, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan için geçmişte atılan “Muhtar bile olamaz” şeklindeki manşetleri hatırlatarak, “Geçmişte bir manşet atılmıştı. O zaman çok acı gelen bir manşetti. Şimdi tebessüm ile bakıyoruz ona. Ne demişlerdi ‘muhtar bile olamaz’. O manşette çok farklı bir nokta daha var. İşin özü şu; o zaman o manşeti atanlar 10 Ağustos’tan sonra ‘Türkiye Cumhuriyeti’nin ilk seçilmiş Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ şeklinde attılar manşetlerini” diye konuştu.
GENÇLİK KAMPLARI ARTTIRILACAK
Bakan Kılıç gençler arasındaki ayrışmanın gençlik kampları ile önlenebileceğine dikkat çekerek, “Gençlik kamplarımızı yaygınlaştıracağız. Sayılarını arttıracağız. Bugüne kadar yıllık olarak bu kamplara gelen arkadaşlarımızın sayısını 35 binlerden çok daha fazla arttıracağız. Neden? Çünkü birlik ve beraberlikten, birbirini tanıyan bir millet birbirine karşı husumet besleyemez” dedi.
Kobani eylemlerinde kamu binalarına zarar verilmesini de sert sözlerle eleştiren Bakan Kılıç, “Ne gösterisidir bu, yakıp yıktığınız bu milletin evlatlarının eğitimi için inşa edilmiş olan, gelecek için hazırlık içerisinde olan yavrularımızın eğitimi için onlara bir şeyler katmak için yapılmış olan eğitim kurumları. Ne istediniz okuldan, spor tesisinden ne istediniz. Spor salonunun nesi sizi rahatsız etti” şeklinde konuştu.
Kobani eylemlerinde kolluk kuvvetlerinin müdahalesini eleştiren dış basına ve iç eleştirilere de cevap veren Kılıç, “Eleştiri yapılırken biraz dikkatli olacaklar. Yurt dışından yapılan bazı eleştiriler ile bizimkisi farklı. Kimse kusura bakmasın. Ben hayatının uzun bir kısmını yurt dışında geçirmiş bir kardeşinizim. Kamu düzeninin ne kadar sert bir şekilde korunduğunu birebir bilirim. Bizi eleştiren bazı ülkelerin kolluk kuvvetlerine herhangi bir müdahale yapıldığında nasıl tepki verdiklerini de çok iyi biliriz. Çifte standart yapmayın. Dürüst olacaksınız. Eşit olacaksınız. Başka bir şey istemiyoruz. Huzuru bozan, şiddet yapan, mala cana zarar verene devletin kolluk kuvvetlerinin müdahalesi en doğal hakkıdır. Yapacaktır, görevidir” dedi.
BAKAN KONUŞURKEN TELEFONLARI İLE MEŞKUL OLDULAR
Gençlik ve Spor Bakanı Çağatay Kılıç konuşmasında sosyal medya üzerinden yapılan Kobani eleştirilerinden yola çıkarak sanal iletişimin olumsuzluklarına da değindi. Kılıç’ın sanal iletişimin olumsuzlukları üzerine yaptığı konuşması sırasında ise salondaki birçok kişinin akıllı telefonları ile meşgul olması dikkat çekti. Bakan Kılıç, “Yaptığınız yazışma, paylaşım, gönderim size o an için o makine ile iletişim içerisinde olduğunuz algısını veriyor. Öyle değil mi? Bir araç ile iletişim halindeymişsiniz gibi hissetmiyor musunuz? Ama o aracı kullanarak gönderdiğiniz bilgi, resim, paylaşım her ne ise başka bir alette çıkıyor. Ona bakan da başka bir insan. Duyguları olan, hissiyatı olan, aynı sizin gibi olan bir kişi. Bir insan o makinede sizin attığınızı görüyor. Yazdıklarınızın, sosyal medyada paylaştıklarınızın aslında karşı tarafta yarattığı etkinin ne olduğunu bir düşünün. İletişimin temeli karşılıklı olan iletişimdir. İnsanın karşısındakinin gözünün içerisine bakarak yaptığı iletişimdir. Görerek, konuşarak yaptığı iletişimdir. Sanal dünyada birbirinizi görmeden yaptıklarınız, bazen karşınızdakinin olup olmadığını bile bilmiyorsunuz. Sahte hesap diye bir olgu var ya. Bilmiyorsunuz. Birbiriniz ile olan iletişiminizin içerisinde yüz yüze olan iletişimde verdiğiniz tepki farklı, sadece makinede gözünüz ile gördüğünüzde verdiğiniz tepki farklı. Birbiriniz ile olan iletişimi doğrudan kurmak üzere yoğun bir çaba sarf edin” şeklinde konuştu.

Haberleri